УКР РУС
Всі новини

Твіт Трампа спровокував новий обвал цін на нафту

Нафта еталонних марок відновила падіння в четвер, 22 листопада, через дані про зростання комерційних запасів США і черговий твіт американського президента Дональда Трампа про користь низьких цін.

"Нафтові ціни йдуть вниз, шикарно! Як і скорочення податків для Америки і для світу. Насолоджуйтесь! 54 долара, а було 82. Спасибі Саудівській Аравії, але давайте знизимо їх (ціни) ще!" – написав Трамп в Twitter.

Так, січневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 12:44 за київським часом подешевшали до 62,97 долара за барель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Чому штормить світовий ринок нафти і що буде з цінами

Вартість ф'ючерса на WTI на січень на електронній сесії Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу зменшилась до 54,47 долара за барель.

Напередодні, 21 листопада, ринок нафти безуспішно намагався відіграти падіння більш ніж на 6%, що спостерігалося днем раніше: ціни зросли, але недостатньо, що компенсувати такий обвал. За підсумками сесії Brent піднялася до 63,48 долара за барель. Вартість WTI збільшилася за підсумками торгів до 54,63 долара за барель.

Запаси нафти в США за тиждень, що завершився 16 листопада, збільшилися на 4,85 млн барелів. Експерти, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували зростання запасів нафти минулого тижня на 3,45 млн барелів. Запаси бензину в США минулого тижня зменшилися на 1,3 млн барелів, запаси дистилятів – скоротилися на 77 тис. барелів. Прогнози аналітиків передбачали підвищення запасів бензину на 100 тис. барелів і зниження запасів дистилятів на 2,5 млн барелів.

При цьому, на думку ряду аналітиків, обвал цін на нафту може спровокувати падіння долара. Американська економіка в даний час менше виграє від низьких цін на нафту, в тому числі через наслідки "сланцевої революції" і зростання власного видобутку і експорту енергоносіїв.

"В останні кілька місяців долар вигравав від операцій carry trade, умовами яких були низька волатильність і порівняно непогана динаміка, - зазначає Марк Маккормік з TD Securities. – Обвал цін на нафту в цьому випадку має значення, оскільки США тепер є важливим для світу маржинальним виробником нафти. Таке падіння є потрясінням для однієї з ключових галузей США".

Курс долара сьогодні, 22 листопада, вже знижується до більшості валют розвинених країн. Євро піднявся до 1,1396 долара з 1,1384 долара на закриття минулої сесії в Нью-Йорку.

В цілому осіннє падіння нафтового ринку було викликано побоюваннями з приводу надлишку пропозиції палива після того, як США зробили виняток і дозволили ряду країн купувати нафту у Ірану після вступу в силу санкцій проти цієї держави. 

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну