УКР РУС
» » Хроніка Миколая: як Україна з рекордами та забавами відзначила День Чудотворця
Всі новини

Хроніка Миколая: як Україна з рекордами та забавами відзначила День Чудотворця

Сьогодні Миколай. Хто був чемним? Насправді Святий опікується не лише дітьми. Миколай є покровителем воїнів, водіїв, мандрівників і просто тих, хто в дорозі, допомагає бідним в скруті, студентам, морякам і торговцям. Втім, 19 грудня безумовний пріоритет – діти. І тут в поміч Миколаю приходять дорослі. Як по Україні Чудотворця зустрічали – в наступному матеріалі.


На Одещині у Доброславі до Дня Святого Миколая зазіхнули одразу на 5 національних рекордів. Чудотворці планують підкорити глядачів своєю кількістю та найбільшими санями.


Усе вдалося. Реєстр поповнився рекордами. Це триметрова ялинка з компакт-дисків. Також наймасовіший танець Святих Миколаїв, у якому під легендарну "джингл белс" відплясували понад півтисячі учасників. Окрім того, зареєстрували найчисленнішу благодійну акцію та найбільшу кількість іноземних родичів Чудотворця. Щоби взяти участь у параді та привітати малечу, в Доброславі зібралися представники родини чарівників із 31-ї країни.

У Миколаєві ж тепер є вишита ялинка. Всі її прикраси створювали власноруч люди з інвалідністю. Майструвати іграшки для двометрового новорічного дерева почали за 2 місяці до свята. За цей час створили понад сотню прикрас за мотивами народної вишивки. Ця особлива ялинка зустрічатиме відвідувачів на вході до Миколаївського краєзнавчого музею до Водохреща.


У Харкові Миколай Чудотворець завітав на військовий плац. На честь свята майбутні поліцейські змінили форму на традиційне українське вбрання та заспівали колядок.

Костюмовані вистави, до яких залучають талановитих курсантів, демонстрували потенційним абітурієнтам навчального закладу. Тож, на плацу, окрім курсантів вишу, вишукувалися місцеві школярі. Після колядок усіх гостей свята пригощали смачним кулішем та гарячим чаєм.

"Це для нас дуже таке емоційне, дуже тепле свято. Це необхідно для того, щоб виховувати в студентах, курсантах патріотизм до нашої держави. Це наші традиції, це релігійне свято", – зазначає слухачка магістратури університету Яна Боторова.


В Ужгороді сотня помічників Святого Миколая зібралися на парад. Юні й дорослі у відповідному вбранні пройшлися центральними вулицями міста та роздавали перехожим цукерки. Протягом дня навколо міської ялинки збиралися школярі та студенти – співали святкових пісень, водили хороводи та фотографувалися.


У Львові до свята Миколая влаштували забави просто неба. Від ранку тут розважали малечу, а після – студенти в символічних червоних картузах влаштували запальні танці з головою свята.

Студенти пройшли центром міста. Пригощали містян солодощами, а тим, хто курить, – пропонували цукерки в обмін на цигарки і обіцянку наступного року кинути шкідливу звичку.

Середмістя Хмельницького прикрасили одразу 130-ть ялинок, підвішених догори дриґом. Такою святковою інсталяцією прикрасили пішохідну зону поблизу місцевого комунального кінотеатру, щоби привернути увагу до новорічних вітчизняних стрічок.

У Черкасах запалювати ялинку Святий Миколай їхав не санями з упряжкою оленів, а трактором. У його кортежі – півтора десятка сучасних агромашин, прикрашених святковою ілюмінацією.

Парад ілюмінованої агротехніки під музичний супровід проїхав центром міста та зупинився біля ялинки. Разом із Святим Миколаєм на тракторах приїхали янголи та казкові персонажі. Вони і запалювали ялинку. Черкаські аграрії пропонують зробити символом українського нового року зелений трактор.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну