УКР РУС
» » Реальні доходи українців досі наздоганяють рівень 2013 року: підсумки дня
Всі новини

Реальні доходи українців досі наздоганяють рівень 2013 року: підсумки дня


СУСПІЛЬСТВО

7 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій українські військовослужбовці не постраждали, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

Становив 82% від рівня 2013 року в першому півріччі 2018 року реальний наявний дохід населення, підрахували в Нацбанку. При цьому в I півріччі 2018 року він зріс на 9,8% в річному вираженні.

Близько 2,5 млрд грн Кабінет міністрів у рамках програм інфраструктурного розвитку регіонів направить на фінансування проекту будівництва лінії метро на столичний житловий масив Виноградар.

2,1 млрд грн у державному бюджеті на наступний рік закладено субвенції на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад (ОТГ). Кошти будуть спрямовані на оновлення шкіл і дитячих садків, закупівлю спецтехніки та шкільних автобусів, облаштування освітлення, капремонт вулиць і доріг комунальної власності та інше.

10 ОСББ почали тестування процедур Фонду енергоефективності. На них буде протестований покроковий шлях клієнта Фонду.

Стала більш диверсифікованою по регіонах нова пропозиція житла: частка Києва і області в загальному обсязі прийнятого в експлуатацію житла в багатоквартирних будинках знизилася з 41% в 3-му кварталі минулого року до 38% в січні-вересні 2018 року. У Києві, крім того, дещо зменшилася частка однокімнатних квартир і зросла частка трикімнатних.

Вже на 23 додаткових потяги Укрзалізниця відкрила продаж квитків. Потяги запустили на період зимових свят. Найпопулярніші напрямки – Львів, Закарпаття та Прикарпаття.

ЕКОНОМІКА

Зміцнив на 4 копійки до 27,85 гривень за долар національну валюту Національний банк на 11 грудня у порівнянні з попереднім банківським днем, 10 грудня.

Зріс на 2,7% обсяг заборгованості по виділених Національним банком кредитах рефінансування в листопаді – до 64,233 млрд грн станом на 1 грудня. Але з початку року обсяг заборгованості банків по рефінансуванню скоротився на 6,4% з 68,652 млрд грн.

Уряд продовжив дію обмежень на імпорт продукції з Росії. Термін продовжено до 31 грудня 2019 року з можливістю їх продовження в майбутньому.

1,419 млрд грн Фонд державного майна з початку цього року отримав від оренди державного майна, що на 42% більше річного плану.

Надійшло 58,1 млн грн протягом січня-листопада 2018 року в держбюджет за результатами розпорядження товарами, валютою і цінностями, які перейшли у власність держави.

На суму 5,88 млрд грн протягом 2018 року фондом гарантування вкладів були погашені боргові зобов'язання перед Національним банком і Міністерством фінансів. На початок грудня цього року залишок заборгованості за отриманими Фондом кредитами становить 72,3 млрд грн. Уже в 2019 році Фонд планує повністю розрахуватися з НБУ і продовжити дострокове погашення своїх зобов'язань перед Мінфіном.

Зменшився на 36% за дев'ять місяців обсяг прийнятого в експлуатацію житла в Україні. Зокрема, в Києві – на 45%, а в Київській області – на 33%. Причина такого спаду пояснюється високою базою для порівняння: торішні показники були нетипово високими.

Схвалив списання 3,9 млрд грн державного боргу Києва Кабінет міністрів. З боргу столиці спишуть витрати на будівництво Подільсько-Воскресенського моста, ділянки Сирецько-Печерської лінії метро і установку вуличного освітлення. Документи, що підтверджують витрати, київська влада повинна подати в Кабмін до 1 квітня 2019 року.

СВІТ

Повинні скоротити на 15% нові автомобілі в Євросоюзі викиди вуглекислого газу до 2025 року і на 37,5% – до 2030-го в порівнянні з рівнем 2021-го. Таке рішення прийняли представники Єврокомісії, Європарламенту та країн-учасниць ЄС після дев'ятигодинних переговорів у Брюсселі. Новий закон означає, що до 2030 року близько третини нових автомобілів в ЄС будуть електричними або водневими.

Вимагає дострокового погашення бондів і виплати відсотків група власників держоблігацій від уряду Венесуели після чергового пропуску платежу. Йдеться про євробонди на 1,5 млрд дол., термін погашення яких настане лише в 2034 році. Минулого тижня ціна паперів цього випуску опустилася до 27,75 цента за 1 долар номіналу.

Третій місяць поспіль триває зниження в Євросоюзі кількості реєстрацій нових легкових автомобілів. У листопаді 2018 року попит на легкові автомобілі впав на 8%, (1,121 млн проданих авто), а всі найбільші національні ринки ЄС закінчили листопад з негативною динамікою. У той же час, за 11 місяців 2018 року попит на легкові автомобілі в ЄС зріс на 0,8% у порівнянні з минулим роком, перевищивши 14 млн реєстрацій. Нагадаємо, в листопаді поточного року в Україні реалізовано 7,3 тис. легкових автомобілів, що на 4% менше показників аналогічного періоду минулого року.

Рекордної позначки в 1,465 трлн дол. досяг сукупний обсяг заборгованості американців по кредитах на навчання. В середині 2009 року сума таких кредитів становила 675 млрд дол. При цьому в даний час ставка за освітніми кредитами в середньому на 1 процентний пункт вища, ніж у 2012 році. Приблизно 90% студентських кредитів гарантовані департаментом освіти США, і в разі рецесії в країні і стрибка безробіття серед молоді невиплачені кредити можуть стати істотною проблемою для держбюджету.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну