УКР РУС
» » "Динамо" і "Шахтар" у понеділок отримають суперників у плей-офф Ліги чемпіонів та Європи – як відбуватиметься жеребкування
Всі новини

"Динамо" і "Шахтар" у понеділок отримають суперників у плей-офф Ліги чемпіонів та Європи – як відбуватиметься жеребкування

У понеділок, 17 грудня, в штаб-квартирі Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) в швейцарському Ньоні відбудеться жеребкування плей-офф Ліги чемпіонів і Ліги Європи.

За підсумками жеребкування команди дізнаються імена суперників в 1/16 фіналу Ліги Європи; цього дня відбудеться жеребкування пар 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, повідомляє "Укрінформ".

32 команди в Лізі Європи під час жеребкування будуть поділені на сіяних і несіяних. Сіяні – 12 переможців груп – "Динамо" (Київ, Україна), "Арсенал", "Челсі" (обидва – Англія), "Байєр", "Айнтрахт" (обидва – Німеччина), "Динамо" (Загреб, Хорватія ), "Генк" (Бельгія), "Зеніт" (Росія), "Бетіс", "Вільярреал", "Севілья" (всі – Іспанія), "Зальцбург" (Австрія), а також чотири клуби, що посіли треті місця в своїх групах у Лізі чемпіонів – "Бенфіка" (Португалія), "Інтер", "Наполі" (обидва – Італія) і "Валенсія" (Іспанія).

Несіяними стали команди, що посіли другі місця в групах Ліги Європи – "Селтик" (Шотландія), "Фенербахче" (Туреччина), "Лаціо" (Італія), "Мальме" (Швеція), "Олімпіакос" (Греція), "Рапід" (Австрія), "Ренн" (Франція), "Спортинг" (Португалія), "Славія" (Чехія), "Краснодар" (Росія), БАТЕ (Білорусь), "Цюріх" (Швейцарія). До них додалися треті у своїх квартетах Ліги чемпіонів "Брюгге" (Бельгія), "Галатасарай" (Туреччина), "Шахтар" (Донецьк, Україна) та "Вікторія" (Чехія).

Згідно з регламентом, між собою не зможуть зіграти клуби з однієї групи, а також суперники з однієї країни. Крім того, будуть розведені українські та російські клуби.

Перші матчі пройдуть на полях несіяних команд, УЄФА вирішив розвести дати матчів за участю стамбульських "Фенербахче" і "Галатасарая". "Фенербахче" проведе свій матч 12 лютого, "Галатасарай", як і інші команди, – 14 лютого. "Севілья" і "Арсенал" свої матчі проведуть 20 лютого, решта команд – 21-го.

Жеребкування Ліги Європи розпочнеться о 14:00 за київським часом. Фінал Ліги Європи пройде 29 травня на Олімпійському стадіоні в Баку (Азербайджан).

При жеребкуванні 1/8 фіналу Ліги чемпіонів 16 команд будуть поділені на два кошики. Сіяними стануть переможці своїх груп - "Барселона", чинний переможець Ліги чемпіонів "Реал" (обидва – Іспанія), "Баварія", дортмундська "Боруссія" (обидва – Німеччина), "Ювентус" (Італія), "Манчестер Сіті" (Англія ), "Парі Сен-Жермен" (Франція), "Порту" (Португалія). Їх суперниками стануть посіли другі місця в своїх групах "Аякс" (Голландія), "Атлетіко" (Іспанія), "Ліверпуль", "Манчестер Юнайтед", "Тоттенгем" (усі – Англія), "Ліон" (Франція), "Рома" (Італія), "Шальке-04" (Німеччина).

Як і в Лізі Європи, один проти одного не зможуть зіграти клуби, які виступали в одній групі, а також суперники з однієї країни. Сіяні команди перші матчі проведуть на виїзді 12 і 13 лютого, а також 19 і 20 лютого, матчі у відповідь – 5 і 6 березня, а також 12 і 13 березня.

Жеребкування 1/8 фіналу розпочнеться о 13.00 за київським часом. Фінал турніру пройде 1 червня на стадіоні "Ванда Метрополітан" у Мадриді.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну