УКР РУС
Всі новини

Україну заполонили нелегальні заправки

Днями в Білій Церкві закрили дві нелегальні автозаправки. Але проблема носить не локальний, а загальноукраїнський характер. Так, в країні працює близько 1,5 тис. нелегальних АЗС, які в рік заливають в баки водіїв 1,2 млн тонн "сірого" палива, пише UBR з посиланням на експертів паливного ринку.

Фахівці підрахували, що в 2019 році обсяг тіньового пального в країні досягне 1,5 млн тонн. За прогнозами учасників "білого" сектора, втрати держбюджету в наступному році від тіньового виробництва складуть 10 млрд грн, а "повз касу" в залежності від виду палива і регіону пройде 30-50% ринку. Сукупний дохід нелегальних заправок, за оцінками експертів, на рік становить близько 80 млн доларів.

Як розповіла президент Нафтогазової асоціації України Неля Привалова, на нелегальних заправках неодноразово фіксувалися випадки пожеж, розливу нафтопродуктів і зрідженого газу. Часто такі заправки не мають практично ніяких дозвільних документів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • В Запорізькій області ліквідували дві нелегальні пересувні заправки

У боротьбі з нелегалами повинен допомогти підписаний президентом 10 грудня закон № 2628, яким передбачено ліцензування для паливного ринку, модернізація СЕАРП і контроль фактичного обігу пального по країні.

Також, як зауважив перший заступник голови ДФС Сергій Білан, у відомстві вже розробили план заходів з протидії тіньовому паливному ринку, який передбачає створення робочих груп по відпрацюванню об'єктів торгівлі пальним, проведення фактичних перевірок АЗС по виявленню порушень податкового законодавства, встановлення місць знаходження нелегальних автозаправних пунктів.

Нагадаємо, випадки виявлення нелегальних АЗС частішають, а шахраюють не тільки з бензином. Наприклад, на початку грудня під Києвом знайшли сім нелегальних газових автозаправок. АЗС діяли в Ірпені, Гостомелі, Коцюбинському і Ворзелі. Нелегальні газові заправки реалізовували скраплений газ без дозвільних документів. 

Раніше журналісти "Сегодня" з'ясували, що, як правило, "самопал" дешевше легального пального на 5—6 грн за літр, що робить "чорні АЗС" популярними серед населення.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну