УКР РУС
» » Тальнівський коледж пішов на вимушені канікули – досі немає опалення
Всі новини

Тальнівський коледж пішов на вимушені канікули – досі немає опалення

На Черкащині студентів Тальнівського будівельно-економічного коледжу відправили на вимушені канікули. Бо в аудиторіях – холодно. Опалювальний сезон тут і досі не почався. Керівництво коледжу стверджує, що заклад недофінансувало Міністерство освіти та науки. Тому грошей на опалення восени майже не залишилося. На прохання коледжу про виділення коштів – у міністерстві не реагують.


Головний корпус Тальнівського будівельно-економічного коледжу зачинений, адже з 10 грудня студенти пішли на вимушені канікули – через холоденчу в аудиторіях.

Холодні аудиторії, теплий одяг та подовжений навчальний день. У таких умовах студенти коледжу навчалися майже 2 місяці. Навчальну програму вичитували прискореними темпами, щоб відправити студентів на вимушені канікули. Адже температура в аудиторіях піднімалась трохи вище 10°С.

У цьому опалювальному сезоні аудиторії коледжу обігрівають лише електроприладами. Керівництво закладу було змушене закрити один з навчальних корпусів. Усіх 400 студентів перевели до меншої будівлі.

"Це завдяки зусиллям нашої адміністрації, господарські групи, вони вже викручувалися. І металолом здавали, щоб хоч якось придбати ці засоби обігрівання. І таким чином це приміщення опалюється, а великий корпус – ні, заняття там проводити неможливо", – розповідає викладач Ольга Кулик.

Керівництво коледжу стверджує, студенти мерзнуть, бо на фінансування закладу Міністерство освіти і науки цьогоріч виділило лише 45% коштів від потреби – близько 400 тис. грн. Майже всі ці кошти заклад витратив, щоб розплатитися за попередній опалювальний сезон.

"Перед початком опалювального сезону ми попереджали Міністерство і відповідний лист надісланий 8 жовтня. Про те, що така ситуація про непочаток опалювального сезону може виникнути", – наголошує директор Андрій Андрющенко.

Рахунки за електропостачання і воду коледж сплачує з коштів, які заплатили за навчання студенти-контрактники.

"Починаючи із вересня-місяця на комунальні послуги держава нам виділила лише 32 тис. грн, це в листопаді. Вересень, жовтень ми оплачували все із свого спецрахунку. Нам ні на опалення, ні на електроенергію, ні на воду гроші не виділялись", – додає керівник вишу.

У МОН ситуацію поки що не коментують. А в коледжі кажуть: навіть якщо гроші виділять зараз – шансів, що заклад опалюватимуть цієї зими – мало. Адже після отримання коштів керівництво коледжу має провести тендер та обрати постачальника опалення, на це піде майже 2 місяці. Канікули триватимуть до початку січня. Як опалювати аудиторії після повернення студентів, поки що не знають.

Яна Лимаренко, Олександр Коваленко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну