УКР РУС
» » У ПАРЄ обмежили обсяг можливих санкцій проти Росії – Ар'єв пояснив, що це означає для України
Всі новини

У ПАРЄ обмежили обсяг можливих санкцій проти Росії – Ар'єв пояснив, що це означає для України

Делегація Російської Федерації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) матиме право голосу на виборах суддів ЄСПЛ, Генсека Ради Європи та інших керівників організації навіть у разі відновлення санкцій. Рішення про це ухвалив регламентний комітет ПАРЄ, пише "Європейська правда" з посиланням на прес-службу Асамблеї.

Зазначається, що це рішення обмежило обсяг можливих санкцій. У регламентному комітеті пояснили таке рішення необхідністю уникнути конфлікту зі статутом Ради Європи: "Асамблея не може втручатися у виконання Статуту РЄ та Європейської конвенції з прав людини і не може ставити під сумнів право депутатів брати участь у виборах старших посадових осіб Ради Європи".

Рішення комітету набуває чинності з моменту його ухвалення. Таким чином, жодна національна делегація не може бути відсторонена від участі у виборах Генсека Ради Європи, які мають відбутися в 2019 році, комісара РЄ з прав людини, президента ПАРЄ і суддів ЄСПЛ.

Водночас глава української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв пояснив, що особливих приводів для занепокоєння через таке рішення регламентного комітету немає.

"Нове рішення, з якого роблять чергову "зраду". Але особливих приводів для стурбованості немає. Набагато важливішим є те, що скандальну жовтневу доповідь, в якій містився проект набагато серйозніших поступок РФ, регламентний комітет одноголосно переніс на невизначений термін. Тобто, росіяни отримали відкоша. А це рішення про дозвіл голосувати за виборні посади, маючи обмежене право голосу, відповідає статуту РЄ і є дуже символічним кроком, адже в Раді Європи розуміють, що Росія прагне звинуватити організацію в усіх гріхах через ігнорування її шантажистських вимог", – пояснив він.

Крім того, Ар'єв додав, що регламентний комітет переніс на невизначений термін доповідь, в якому був проект набагато більш серйозних поступок для Росії.

"Мав розтлумачити це, щоб не ліпилася чергова "зрада" в той час, коли досягнуто важливої перемоги про перенесення скандальної доповіді. Але і не розслабляємося також", – написав політик.

На думку народного депутата, подальша ситуація щодо російської делегації в ПАРЄ у 2019 році може розвиватися за двома сценаріями.

"Перше: росіяни не приймають поступок, знову не подають делегацію на 2019 рік і починають намагатися торпедувати рішення ЄСПЛ через спробу провести ідею про невизнання легітимності обраних суддів. Слабке місце полягає в тому, що зворотної сили рішення регламентного комітету не має, а більшість виборів у 2016-2018 роках проводилась без російської делегації, яка навіть не подавалась у ПАРЄ. А значить і санкцій проти них не було. І друге, за словами віце-президента ПАРЄ, росіяни подають делегацію в січні, з високою вірогідністю отримують санкції, але мають можливість голосувати за нового Генсека Ради Європи у червні. Слабке місце цього варіанту – ризик для росіян. Гігантський ризик. Отримати санкції втретє – буде дуже боляче для них", – наголосив Ар'єв.

Нардеп поінформував, що серед делегатів ПАРЄ триває збір підписів на підтримку проведення термінових дебатів у січні на тему "Відкрита агресія Росії проти України: зрив мирного процесу" із дуже жорсткими дефініціями в бік РФ.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну