УКР РУС
Всі новини

В Україні визначили нові тарифи на тепло: підсумки дня

СУСПІЛЬСТВО

14 разів за минулу добу російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню. В результаті бойових дій один український військовослужбовець був поранений, повідомив прес-центр Операції об'єднаних сил.

Зросте на 12-24% з 1 січня в середньому тариф для населення на теплову енергію у 18 з 26 запланованих постачальників. За даними НКРЕКП, тарифи решти 8 ліцензіатів будуть розглянуті 11 грудня.

1,009 млрд дол. купили українці в листопаді готівкової валюти. Листопад став другим після серпня місяцем 2018 року, коли українці більше купували готівкову валюту, ніж продавали, повідомив Національний банк. Чиста купівля валюти в листопаді – 90,5 млн дол. Обсяг купівлі валюти в листопаді в порівнянні з попереднім місяцем зріс на 12%, тоді як продажі зменшилися на 11,9%. У порівнянні з листопадом 2017 року покупка зросла на 44,9%, продаж – на 24,8%. В цілому за 11 місяців цього року продаж готівкової валюти населенням перевищив її покупку на 1,59 млрд дол., тоді як за 11 місяців минулого року – на 2,07 млрд дол.

Президент Петро Порошенко сьогодні підписав закон "Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Зайняла 11-е місце, згідно з даними дослідницького центру Pew Research, Україна серед 34 європейських країн за рівнем релігійності. Найбільш релігійними європейськими країнами виявилися Румунія, Вірменія, Грузія. Найменший рівень релігійності в Чехії, Данії та Естонії. Опитування показало, що релігія дуже важлива для 22% українців. 35% респондентів раз на місяць бувають на релігійних службах, 29% – моляться щодня.

Оголосив про другий – "жовтий" – рівень загрози на дорогах в центральних і північних областях "Укравтодор" у зв'язку з прогнозованим погіршенням погоди в Україні в найближчі три дні.

1000 автомобілів на іноземній реєстрації на сьогоднішній день пройшли митне оформлення за новими правилами.

ЕКОНОМІКА

Зміцнив на 5 копійок до 27,78 гривень за долар національну валюту Національний банк на 11 грудня в порівнянні з попереднім банківським днем, 10 грудня.

205 тис. тонн пальмової олії імпортувала Україна в січні-листопаді. У листопаді цього року з Індонезії було імпортовано 7,2 тис. тонн такої олії, з Малайзії – 2,9 тис. тонн, зі Швеції – 65 тонн. За підсумками минулого року показник імпорту пальмової олії в Україну склав 172 тис. тонн.

Збільшила на 11% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року Україна в січні-листопаді імпорт кам'яного вугілля і антрациту в грошовому вираженні – до 2,693 млрд доларів, повідомила Державна фіскальна служба. Основним постачальником за цей період була Росія (61,91%), поставки з якої склали 1,67 млрд доларів. Друге місце зайняло вугілля з США (29,94%, або 806,3 млн доларів), а третє – з Канади (4,78%, або 128,7 млн доларів).

Скоротилися на 9,6% запаси природного газу в українських підземних сховищах газу з початку сезону відбору (7 листопада). Станом 8 грудня запаси газу становили 15,542 млрд куб. м, що на 1,3% менше, ніж на аналогічну дату 2017 року.

Знизилися в середньому на 20 копійок роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Києві сьогодні, 10 грудня, в порівнянні з попереднім торговим днем. Такі дані моніторингу "Консалтингової групи А-95".

Зросли майже вдвічі в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року – до 4812 од. первинні реєстрації електромобілів (нових і старих) в Україні в січні-листопаді, повідомила асоціація "Укравтопром". При цьому частка ввезених старих автомобілів, як і в минулому році, склала 84%.

Продовжили ще на три роки двосторонню угоду про валютний своп юань / гривня Національний банк України і Народний банк Китаю. Максимальний обсяг свопу залишився незмінним – на рівні 15 млрд юанів, або 62 мдрд грн.

СВІТ

Призначено на 18 грудня засідання ради директорів МВФ з питання співпраці з Україною. Наша країна розраховує на прийняття рішення про відкриття нової 14-місячної програми підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), затверджену в березні 2015 року, що спливає в березні 2019 року. Передбачається, що програма stand-by обсягом близько 3,9 млрд дол. допоможе Україні підтримувати макростабільність у період проведення президентських і парламентських виборів у 2019 році, коли на країну чекають також пікові виплати по зовнішньому боргу.

Втрачає 2,6 трлн доларів світова економіка щороку через корупцію, а щорічний обсяг хабарів у світовому масштабі становить 1 трлн доларів. Ці цифри навів генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.

Через 17 років після початку обігу євро в Німеччині на руках у населення, як і раніше залишаються 12,55 млрд німецьких марок. Загальна кількість решти купюр становить близько 166 млн, монет – 23 млрд штук. Німеччина не встановлювала терміни завершення обміну старих грошей, на відміну від ряду інших країн, що перейшли на євро.

П'ятий раз відсторонив Конституційний суд Молдови Ігоря Додона з посади президента за його відмову підписати ряд законів. Закони підпише спікер парламенту або прем'єр. Попереднє відсторонення сталося 24 вересня через відмову затвердити кандидатури двох міністрів.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну