УКР РУС
» » Новітня артилерія "Бал" і "Бастіон": розвідка розповіла про ракетні установки РФ у Криму
Всі новини

Новітня артилерія "Бал" і "Бастіон": розвідка розповіла про ракетні установки РФ у Криму

В ефірі "Інформаційного дня" на "5 каналі" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький розповів про нові комплекси берегової ракетної артилерії РФ у Криму.

"На території окупованого Криму після окупації було розгорнуто 16 пускових установок – це ракетні комплекси "Бал" і "Бастіон". Під час навчань, які проводилися починаючи з 2015 року, всі ці берегові комплекси, пускові установки постійно виходять і виходили в райони бойового призначення, відпрацьовували питання саме застосування як по надводним, так і по наземним цілям. Це по-перше", – зазначив Скібіцький.

Він продовжив: "По-друге, є плани подальшого посилення саме цього компоненту – ракетних протикорабельних систем як на території Криму, так і вздовж чи на узбережжі Азовського моря. На сьогодні цього достатньо для того, щоб перекрити повністю Азовське море вогневим контролем і майже повністю закрити Чорне море".

Водночас, у ГУР зазначають: говорити про технічні характеристики нових установок РФ доволі складно, зважаючи на попередній досвід.

"Дуже складно робити оцінку, наскільки високоточними є ці пускові установки, тому що бойового застосування як такого і "Балу", і "Бастіону" поки що не було. Але тут необхідно не довіряти тим відкритим даним, які оприлюднює Російська Федерація. Це показала система "Калібр", коли вони (Росія – ред.) говорили одне, а конфлікт із Сирією показав зовсім інше – і дальність польоту, і траєкторію пуску тощо.

Що стосується "Балу" і "Бастіону" – це дійсно нові системи Російської Федерації, більш нових немає. Відповідно, їхній потенціал та ефективність набагато більша, ніж на старих комплексах типу "Утьос" і решта, які були розгорнуті як в Криму, так і на узбережжі Азовського моря", – повідомив Скібіцький. 

Висновок невтішний, кажуть у вітчизняній розвідці. В окупованому Криму нині накопичена така кількість техніки та зброї, яка дозволяє агресорові як оборонятися, так і вести наступальні дії.

"Система протиповітряної оборони після анексії Криму, дійсно, посилена за рахунок додаткового перекидання комплексів С-300, нових дивізіонів С-400, підрозділів батарей "Панцир" для захисту об'єктів інфраструктури на території Криму. На сьогоднішній день створена чітка багатоешелована система протиповітряної оборони Криму. Ті системи, які є зараз на території Криму, дозволяють і вести оборону, і наступальні дії", – резюмує представник ГУР Міноборони. 

Більше подробиць - у відео: 


 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну