УКР РУС
» » Україна та Литва затвердили дорожню карту стратегічного партнерства
Всі новини

Україна та Литва затвердили дорожню карту стратегічного партнерства

За підсумками одинадцятого засідання ради Президентів України та Литовської Республіки було підписано низку двосторонніх українсько-литовських документів, котрі розширять майбутню співпрацю між державами у 2019–2020 роках, зазначили на офіційному інтернет-представництві Президента України.

"У дорожній карті, підписаній президентами, викладені завдання співробітництва з питань міжнародної та регіональної безпеки, у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції, в торговельно-економічній, енергетичній, транспортній галузях, а також у культурно-гуманітарній та соціальній сферах", – зазначено у повідомленні.

Також заступник керівника Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв і Головний Радник Президента Литовської Республіки з питань зовнішньої політики Нерюс Алєксєюнас підписали Протокол одинадцятого засідання Ради Президентів України та Литовської Республіки.

"У документі викладені позиції щодо продовження розвитку стратегічного партнерства України та Литовської Республіки, протидії російській агресії та підтримки суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України", – йдеться у тексті.

Протокол також визначає практичні питання двостороннього співробітництва з питань міжнародної та регіональної політики і безпеки, взаємодії у рамках міжнародних та регіональних організацій, відображено напрями співпраці в рамках реалізації стратегічних цілей України щодо набуття членства в ЄС і НАТО.

Крім того, очільник державної міграційної служби України Максим Соколюк та міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс затвердили протокол між Кабінетом Міністрів України та урядом Литовської Республіки про виконання угоди між Україною та європейською спільнотою про реадмісію осіб.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева та міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс підписали угоду між Кабінетом Міністрів України та урядом Литовської Республіки про працевлаштування та співробітництво у сфері трудової міграції.

Метою документу є забезпечення захисту соціальних прав громадян України, які перебувають у Литовській Республіці, і громадян Литовської Республіки, які перебувають в Україні, а також протидія нелегальній праці.

Слід зазначити, що Даля Грібаускайте вручила Президентові України Петру Порошенку орден Вітовта Великого.

Президента України нагороджено за особистий внесок в зміцнення та розвиток відносин між Україною та Литовською Республікою і за поглиблення політичного, культурного та економічного співробітництва між двома народами.

Глава Литовської держави наголосила, що "це нагорода не лише Президентові України, а й усім українцям за мужність, за опір та боротьбу за свободу своєї країни". "Ця нагорода – вам, український народе!".

/ Фото Адміністрація президента
/ Фото Адміністрація президента
/ Фото Адміністрація президента
/ Фото Адміністрація президента Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну