УКР РУС
» » Наскільки висока загроза вторгнення РФ і чим може відповісти ЗСУ – сюжет
Всі новини

Наскільки висока загроза вторгнення РФ і чим може відповісти ЗСУ – сюжет

Напередодні агресії в Керченській протоці РФ нарощувала міць на українському кордоні. Як заявив начальник Генерального штабу ЗСУ, лише за два тижні вересня кількість танків на межі з Україною зросла майже втричі. У Міноборони кажуть, що увесь ВПК працює в посиленому режимі, нині активно випробовують новітню зброю.


Головнокомандувач Збройних сил показує серію супутникових знімків, на яких зафіксовані російські танки за 18 км від українського кордону. Їх Росія перекинула з Далекого Сходу наприкінці вересня. Спочатку було не більше 100 танків, зараз – щонайменше 250.

"Дислокація військових частин вздовж україно-російського кордону теж, скажімо так, є невипадковою. Вона передбачає, виходячи із дислокації, створення у максимально короткі терміни ударних угрупувань на базі вже розгорнутих військових частин", – пояснює Віктор Муженко.

Загроза вторгнення Російської Федерації нині найвища з 2014 року – не лише зі сходу, але й з боку кордону з невизнаним Придністров'ям, упевнений Муженко. У відповідь українське військо нарощує міць в умовах воєнного стану.

"Це дуже важливо зараз. Нам треба і порох сухим тримати, і зброю напоготові. В умовах різкого зростання ризику наземної широкомасштабної воєнної агресії. Ми озброєні інформацією, яку надає нам розвідка, і більше не дамо себе захопити зненацька", – наголошує Президент України Петро Порошенко.


А ось так ЗСУ протестували протикорабельну ракету українського виробництва "Нептун". Вона здатна вражати наземні та морські цілі, а головне її призначення – знищення кораблів противника. До випробувань була залучена авіація, а також обладнано спеціальний пункт на острові Зміїний.

"Сьогодні перевірялась здатність крилатої ракети вражати надводні цілі на дальній відстані. Що важливо – ракета змогла точно знищити ціль на відстані у 280 км. Це дуже гарний результат", – звітує секретар РНБО Олександр Турчинов.


А так випробовують модернізовану зброю на військовому полігоні Одещини. Одна за одною вилітають ракети С-125. У результаті знищено вісім надводних цілей. За словами секретаря РНБО, С-125 здатні гарантувати захист від агресії з повітря та моря і значно посилять берегову оборону Чорноморського та Азовського узбережжя.

М.Солонар, В.Дмитрієв, "5 канал"

/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
/ РНБО
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну