УКР РУС
Всі новини

Екіпаж Союз МС-11 перейшов на МКС

Космонавти пілотованого корабля "Союз МС-11" успішно перейшли на борт Міжнародної космічної станції після перевірки герметичності стикування і вирівнювання тиску між кораблем і станцією.
Про це повідомили у офіційному Twitter NASA.

Люки відкриті, екіпаж перейшов на борт МКС, космонавти почуваються добре,
– зазначили у центрі керування польотами.
"Союз МС-11" пристикувався до МКС в автоматичному режимі після шестигодинного орбітального польоту. На станцію прибули члени тривалої експедиції МКС-58/59 космонавт Роскосмосу Олег Кононенко, астронавти NASA і Канадського космічного агентства Енн Макклейн і Давид Сен-Жак. Їх зустріли Сергій Прокоп'єв (Роскосмос), Серена Ауньйон (NASA) і Александер Герст (Європейське космічне агентство).
Екіпаж буде працювати на орбіті протягом 194 днів. У період свого перебування на МКС він виконає низку робіт та 48 наукових експериментів. Зокрема, екіпажу належить робота з вантажними кораблями "Прогрес МС", завантаження і розстикування комерційного пілотованого корабля SpaceX DM1 у вантажному варіанті, робота з вантажним кораблем Boe-OFT, завантаження і відстикування пілотованого корабля "Союз МС-09" для повернення на землю екіпажу МКС-56/57 (Прокоп'єв, Ауньйон, Герст), а також проведення бортових фото- і відеозйомок польоту.
With the arrival of a new trio of crew, there are now six humans living and working on the @Space_Station. During their time on humanity’s only permanently occupied microgravity laboratory, they'll work on 100's of @ISS_Research experiments. Learn more: https://t.co/b5oQ8ZubTq pic.twitter.com/WETZU71F9P — NASA (@NASA)
3 грудня 2018 р.
Крім того, Кононенко і Прокопьєву після 10 грудня належить вихід у відкритий космос для огляду отвору у пристикованому до МКС пілотованому кораблі "Союз МС-09". 30 серпня на МКС було зафіксовано падіння тиску. Екіпаж станції виявив дірку в обшивці космічного корабля діаметром 2 міліметри, яка, за попередніми даними, була зроблена за допомогою свердла. Увечері того ж дня вона була забита за допомогою декількох шарів епоксидної смоли, і тиск на МКС стабілізувався.
Що таке МКС?Це космічна станція на орбіті Землі, створена для наукових досліджень у космосі. МКС стала спільним проектом між NASA і "Роcкосмосом". Для виконання різноманітних робіт астронавти періодично здійснюють виходи у відкритий космос. Станом на травень 2017 року на рахунку членів МКС 200 виходів у космос загальною тривалістю 1247 годин і 55 хвилин.
Більше новин, що стосуються подій зі світу технологій, ґаджетів, штучного інтелекту, а також космосу читайте у розділі Техно
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну