УКР РУС
» » Воєнний стан: посилення оборони кордонів і додатковий подразник для Путіна
Всі новини

Воєнний стан: посилення оборони кордонів і додатковий подразник для Путіна

Передислокація українських військ до українсько-російському кордоні абсолютно узгоджується з режимом воєнного стану і спрямована на посилення оборони України, виходячи з національних інтересів Києва як контрзахід військового характеру на дії РФ. При цьому на перше місце ставляться саме інтереси України і українських громадян, а можлива реакція Кремля на це - питання другорядне.

Про це в коментарі сайту "Сегодня" розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"В цілому, Україна повинна діяти на власний розсуд, і якщо є серйозна загроза з боку Росії і її агресивних дій проти нас, то Генштаб відповідне планує і проводить операції на посилення українськими військовими угрупуваннями районів уздовж кордону з РФ. Якщо звернути увагу, то воєнний стан вводився на території 10 областей України. І це саме ті регіони, які межують з РФ, а також з самопроголошеним Придністров'ям, на території якого дислокована 14-а російська армія. Тобто Генштаб також розглядає можливість атаки на Україну звідти, оскільки у росіян і там є необхідні ресурси. Тому в будь-якому випадку і рішення про передислокацію підрозділів ЗСУ, і організацію проведення зборів резервістів, це все – складові діяльності Генштабу, спрямовані на посилення обороноздатності нашої країни", – пояснив він.

За словами експерта, одночасно то, що думає глава Кремля Володимир Путін і його оточення з цього приводу, а також як РФ буде на такі кроки Києва реагувати, "це питання - другорядне, оскільки саме президент РФ і путінська Росія здійснює агресивні дії проти України" .

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що після введення воєнного стану в Україні, армія проводить підготовку войск к отражению возможного нападения Росії – будуть передислоковані додаткові війська до кордону, а також скликають резервістів на збори.

За його словами, військові та силові структури мають повну інформацію щодо збільшення кількості російських військ уздовж кордону і в окупованому Криму. У той же час він розповів про заходи щодо протидії від можливого нападу Росії.

Нагадаємо, введення особливого режиму в Україні називають тактично правильним рішенням, яке призводить до бойової готовності підрозділу Збройних сил України для посилення обороноздатності країни на її південному і східному напрямках. Військові експерти в коментарі сайту "Сегодня" озвучили основні плюси і виклики для української армії в режимі воєнного стану.

Також стало відомо, які повноваження отримають силовики і чиновники. Особливий режим розв'язує руки правоохоронцям і місцевій владі, але істотних обмежень прав громадян не буде, розповів нам експерт Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів, експерт групи "Поліція під контролем" Євген Крапівін.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну