УКР РУС
» » Прощання з епохою: президенти США розповіли про велич Буша-старшого
Всі новини

Прощання з епохою: президенти США розповіли про велич Буша-старшого

Чинний президент США Дональд Трамп, його попередник Барак Обама і Джордж Буш-молодший висловили свої співчуття у зв'язку зі смертю колишнього глави Білого дому, 41-го президента США Джорджа Буша-старшого, який помер на 95-му році життя.

Так, в Twitter від імені Дональда і Меланії Трамп було опубліковано повідомлення про те, що президентське подружжя приєдналося "до нації в жалобі в зв'язку зі смертю Джорджа Буша-старшого".

"Завдяки його неповторності, інтелекту, і незмінній прихильності вірі, сім'ї та країні, президент Буш надихнув покоління американців на те, щоб бути, за його власними словами, "тисячами променів світла", які висвітлювали світові велич, надію і позиції Америки", - йдеться в заяві.

Слова співчуття висловив і інший президент США - Барак Обама. У своєму Twitter він високо оцінив досягнення Буша-старшого: "Америка втратила патріота і великого борця - Джорджа Буша. Його спадщину, можливо, нікому не вдасться перевершити, хоча він хотів би, щоб ми всі спробували".

У свою чергу, Джордж Буш-молодший, який, як і його батько, очолював Білий дім, назвав померлого "благородною людиною".

"Джеб, Нейл, Марвін, Доро (діти Буша-старшого - Ред.) і я з великим сумом повідомляємо, що після 94 видатних років наш дорогий батько помер. Джордж Герберт Вокер Буш був благородною людиною і кращим батьком, про якого може мріяти син або дочка", - йдеться в його повідомленні на Facebook.

Свої спогади про померлого залишили і українські користувачі мережі. Так, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, висловивши співчуття, нагадала одну з цитат політика: "Нас, Бушів, дуже легко примусити розридатися".

У свою чергу, український публіцист Віталій Портніков визнав, що смерть Буша-старшого ознаменувала собою "остаточне прощання з епохою".

А ось учасник боїв на Донбасі, юрист Леонід Маслов зазначив історичну промову 41-го президента США під час його візиту до Києва 1 серпня 1991 року, коли він переконував підписати "союзний договір". При цьому він додав: "Спи спокійно, Джордже. Ти разом з Рейганом захоплено знищував св **** упих і тому ми тобі все прощаємо".

Варто відзначити, що Джордж Буш-старший залишив після себе п'ять дітей, 17 онуків і вісім правнуків. В останні роки екс-глава держави страждав хворобою Паркінсона, був змушений пересуватися в інвалідному кріслі. Його стан серйозно погіршився після смерті дружини, з якою вони одружилися в 1945 році - після повернення Буша з війни.

Його старший син - Джордж Буш-молодший - був 43-м президентом США, інший син - Джеб Буш - займав пост губернатора Флориди.

В період його президентства відбувся розпад Варшавського договору, падіння Берлінської стіни і розвал СРСР. У 1989 році Буш-старший віддав наказ про військове вторгнення в Панаму, а в 1991 році, коли Ірак відмовився вивести війська з окупованого Кувейту, санкціонував військову операцію "Буря в пустелі". 

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну