УКР РУС
» » Маск не будуватиме випробувальний тунель через позов від жителів престижних районів Лос-Анджелеса
Всі новини

Маск не будуватиме випробувальний тунель через позов від жителів престижних районів Лос-Анджелеса

Компанія американського бізнесмена Ілона Маска не будуватиме випробувальний транспортний тунель під бульваром Сепульведа – однієї з найзавантаженіших транспортних артерій в західній частині Лос-Анджелеса. Як повідомило у вівторок агентство Блумберг, компанія Boring Co відмовилася від своїх планів через позов від жителів престижних районів Брентвуд і Бульвар Сансет, незадоволених тим, що тунель буде прокладений без проведення оцінки наслідків для навколишнього середовища, – пише ТАСС.

"Boring Co більш не прагне прокласти випробувальний тунель під бульваром Сепульведа і замість цього зосередилася на будівництві тунелю до стадіону Dodger", – надало агентство Блумберг спільну заяву, поширену учасниками розгляду.

За інформацією газети "Сан-Дієго юніон Трибюн", позов був поданий в травні, але тепер відкликаний, оскільки сторони дійшли згоди. Умови угоди не розголошуються.

Як повідомляє Блумберг, компанія Маска завершує прокладку іншого випробувального тунелю протяжністю 3,2 кілометра в південному передмісті Лос-Анджелеса – Хоторні – від використовуваної під парковку ділянки землі, що належить компанії SpaceX ("Спейс-екс"), до 120-ї вулиці, де розташована штаб-квартира Boring Co. Переміщатися по ньому будуть "скейти" – платформи на електротязі, які будуть опускатися в тунель ліфтовими шахтами. Мета проекту – відпрацювання технологій, необхідних для створення транспортних систем у великих містах. Раніше Ілон Маск у "Твіттері" повідомив, що тунель буде відкритий 10 грудня.

Відкриття випробувального тунелю – це крок вперед до реалізації планів Маска зі створення міської підземної транспортної системи, відзначала раніше телекомпанія Ен-бі-сі. У серпні Маск оголосив про плани прокладки тунелю протяжністю близько 5 кілометрів між уже діючою станцією метро і стадіоном Dodger ("Доджер"), за яким "скейти", розраховані на 16 пасажирів, зможуть переміщатися зі швидкістю близько 200 кілометрів на годину. Однак до початку будівництва ці плани мусять пройти ретельну перевірку з точки зору безпеки та впливу на навколишнє середовище.

Раніше Маск на швидкості прокотився в тунелі Hyperloop під Лос-Анджелесом.

Також розробники The Boring Company загнали в підземний тунель під Лос-Анджелесом автомобіль Tesla Model S. За задумом Маска, автомобіль спускається під землю на ліфті, де стає на платформу, яка відвезе його в пункт призначення за магнітними рейках.

Як відомо, в серпні 2017 року місцева влада видали дозвіл на будівництво і тестування тунелю довжиною понад три кілометри в околицях штаб-квартири SpaceX в Хоторні. Будівництво тунелів почалося ще в травні. Маск показав розгін платформи в тунелі під Лос-Анджелесом.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну