УКР РУС
» » Два господаря на одну квартиру: киянина не пускають у житло, яке заробляв 25 років
Всі новини

Два господаря на одну квартиру: киянина не пускають у житло, яке заробляв 25 років

За 25 років праці двірником Андрій Радчук отримав у дарунок від міста кімнату в багатоповерхівці. От тільки заселитися у неї не може. На поріг його не пускає власниця частини приватизованої комунальної квартири, яка й чути не хоче ні про двірника, ні про його право на частину оселі. Докладніше – далі.


Андрій Радчук відпрацював двірником 25 років. Ледь не все життя чекав на квартиру, або бодай кімнату. І на свято комунальника омріяні квадратні метри отримав: "У березні цього року я отримав ордер на кімнату в двохкімнатній квартирі. І прийшов у неї заселятися. І не зміг. Мені просто не відкрили двері".

Виявляється, одна з кімнат тієї квартири приватизована і її власниця не пускає Андрія навіть на поріг. Уже більш як півроку двірник ночує де доведеться.

"Виявилося, що там живуть люди. Хоча в квартирі два особистих рахунки. І кімната, яку мені надали – не приватизована, нікому не заповідалася. Але мене туди просто не впустили. Цю людину можна зрозуміти, вона хоче отримати повністю квартиру. Але причому тут я? Я заробив цю кімнату", – обурюється пан Андрій.

А от Оксана Наволокова-Гур'єва – власниця приватизованої частини двокімнатної квартири – пояснює: тут живе сім'я, двірник буде зайвим. "Йому вважали за потрібне видати житло. Приходить він до мене, і розповідає, що у нього тут виявляється є право. А у нас, ні у моїх дітей, ні у мене, прав немає", – каже власниця частини квартири.

Тяганина з розподілом квартири триває з літа цього року. Максим Олійник – начальник ЖЕКу 313 на Троєщині – про ситуацію знає, але вдіяти нічого не може: "Жодного впливу на цю ситуацію ми не маємо, тому як це не наша компетенція. У ЖЕКа інші завдання. ЖЕК займається обслуговуванням будинків та прибудинкової території"

У ЖЕКу журналістам пояснили: потрібно звертатися до районної державної адміністрації Деснянського району. Туди й вирушили шукати правди. Але не знайшли, бо в райадміністрації чекають на рішення суду.

"Це питання, ця колізія, вирішується у судовому порядку. Людина, яка отримала цю кімнату в комунальній квартирі, вона була згодна отримати хоч таке житло. Він відпрацював більше ніж 25 років на підприємстві, і надання кімнати у комунальні квартирі було для нього виходом із становища", – розповіла спеціаліст відділу обліку та розподілу житлової площі району Ганна Кучер.

Феміда нині розглядає одразу кілька позовів у цій справі. Андрій Радчук позивається за свої отримані квадратні метри, а Оксана Наволокова-Гур'єва вимагає забрати у двірника право на кімнату і приватизувати повністю квартиру. Жодного рішення поки що немає.

Валерія Павленко, Орест Пона, Валентин Стрельцов та Сергій Новіков, "5 канал"

/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
/ Аwesomeinventions.com
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну