УКР РУС
» » Ворог намагається зайняти "сіру зону" біля Троїцького: репортаж з фронту
Всі новини

Ворог намагається зайняти "сіру зону" біля Троїцького: репортаж з фронту

Окупанти активізувалися поблизу Троїцького на Луганщині. У неділю близько 2-х годин вони поливали вогнем захисників боєприпасами різних калібрів. Активність ворога армійці пов'язують із бажанням ворога захопити ділянку "сірої зони". Репортаж із передової.


56-річний Сергій на фронті вже 2 роки. Контракт підписав одразу після того, як із передової повернувся син. Нині тримає оборону біля Троїцького на Луганщині. Тут звістку про можливе запровадження воєнного стану сприйняли позитивно.

"Тепер, я думаю, про це вже відкрито будуть говорить. Відкрито визнавати Росію як військового злочинця, який направ на незалежну країну. Я не хочу, щоб сюди приходив хтось, і хтось нами командував, хтось розказував, як жити", – каже військовослужбовець.

У неділю армійці показали, як можуть відповідати на ворожі атаки. Тоді окупанти відкрили вогонь по позиціях із протитанкової керованої ракети. "Бойовики випустили в нас ПТУРа, який прийшовся до нас у вікно. ПТУР ударив у закрите вікно, яке тут стояло. Трошки розбило нам саме вікно, викинуло ящик із землею", – згадує Сергій.

Окупанти продовжили обстріл у своїй традиційній манері.

"Одразу вони кидають кілька гранат з АГС-17, ВОГів, і починають масований, купчастий вогонь з крупнокаліберних кулеметів. Вони цим самим прикривають оператора ПТУРа, і дають йому можливість відійти на безпечну відстань або укритися", – пояснює армієць Владислав.

Обстріл тривав годину. Попри прицільний вогонь ворога в українських захисників немає втрат. Тоді ворог підключив до бою міномет і змінив орієнтири. У неділю окупанти цілили не лише по позиціях захисників Троїцького, а й по самому населеному пункту. Міна 120-го калібру розірвалася за кілька десятків метрів від житлового будинку.

"Вони взяли собі на меті зайняти певну частину "сірої зони", яка раніше не контролювалася ні з нашого боку, ні з їхнього. Але ми, звичайно, не даємо їм це робити", – запевняє Владислав.

Бійці кажуть, що сил і засобів витримати натиск ворога достатньо. Але закликають мирних громадян із розумінням ставитися до дій українського війська в умовах війни.

"Ми просимо їх, щоб в телефонному режимі, в будь-яких засобах передачі інформації не зазначати – хто куди їде з військових наших підрозділів, кількість їхню, місце перебування. Бо якщо люди будуть розказувати про переміщення й кількість, то вони фактично допомагають противнику", – наголошує Олександр.

Вікторія Ковальова, Петро Ковальов, "5 канал"

/ Facebook / Прес-центр АТО
/ Facebook / Прес-центр АТО
/ Facebook / Прес-центр АТО
/ Facebook / Прес-центр АТО
/ Facebook / Прес-центр АТО
/ Facebook / Прес-центр АТО
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну