УКР РУС
» » Обговорення воєнного стану: як радикали та "Батьківщина" заблокували трибуну – включення з ВР
Всі новини

Обговорення воєнного стану: як радикали та "Батьківщина" заблокували трибуну – включення з ВР

Верховна Рада зібралася на позачергове засідання. Основне питання – ухвалення указу Президента про запровадження воєнного стану в Україні. Зареєструвалися в залі 338 народних обранці, проте обговорення так і не розпочали. Представники Радикальної партії не давали висловитися спікеру Андрію Парубію. За перебігом подій стежить кореспондентка Анна Мірошниченко.


Верховна Рада зібралася, депутати приїхали зі своїх округів на робочі місця, втім позачергове засідання так і не розпочалося. Радикали та фракція ВО "Батьківщина" заблокували трибуну сесійної зали.

Попри присутність чільників силових відомств, які були готові звітувати про ситуацію, вони також так і не отримали слова. Голова ВР Андрій Парубій, під вигуки "Перерва!" представників РПЛ та "Батьківщини", намагався говорити про збройну агресію Росії.

В таких умовах розпочати засідання було неможливо, тож спікер оголосив перерву. В кулуарах парламенту нардепи від "Радикальної партії" запевняють, що вони не проти запровадження воєнного стану в Україні, втім вимагають попередніх консультацій з Президентом.

"Ми абсолютно погоджуємося розглядати питання, просто абсолютного логічно було би, виносячи таке питання в парламент, Президенту провести консультацію з головами фракцій. Ну це логічно. Цих консультацій не було. І ми наполягали, щоб вони відбулися до початку розгляду питань. Засідання передбачене закрите, але пресу пустили. Ми так розуміємо, що хотіли продемонструвати виступ Президента, потім засідання закрити і вирішуйте. Ми вважаємо, що на даному питанні піаритися абсолютно не можна", – заявив нардеп від РПЛ Ігор Мосійчук.

"Зараз мільйони людей дивляться телебачення, щоб почути міністра оборони, міністра закордонних справ, керівника Генштабу, прем'єр-міністра та Президента України. Замість того, щоб чути їх, про те, що відбулося з нашими моряками, що буде далі з країною, що буде з курсом долара, що буде з банківськими заощадженнями, що буде з роботою підприємств і відомства і так далі… Замість цього ми чуємо крики радикалів і "Батьківщини" і якусь дикунську поведінку", – обурився народний депутат від БПП Олексій Гончаренко.

Реакція на виступ Президента України Петра Порошенка з Банкової у обранців також була різною.

"Президент втік. Не захотів спілкувати, не бачив потреби спілкуватися з головами фракцій. Він просто втік від цього спілкування. І це його реальне ставлення до людей. Бо депутати це не просто якісь амбітні люди в парламенті, це представники народу, це ті, кого вибрали. І вони мають пояснити людям, що відбувається", – вважає заступник голови ВР Оксана Сироїд.

"Це прямий напад збройних сил однієї країни на ЗС іншої. Законодавство визначає, що в разі таких подій Президент після проведення засідання РНБО пропонує відповідний указ про запровадження воєнного стану парламенту. Що і було зроблено. На сьогодні парламент відмовився розглядати це питання, я саме так це сприймаю. Наступною, очевидно, має бути реакція суспільства, журналістів", – зазначив заступник голови фракції БПП Сергій Березенко.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну