УКР РУС
» » Доставка пенсій і обмеження руху: як в разі воєнного стану працюватиме транспорт та зв'язок
Всі новини

Доставка пенсій і обмеження руху: як в разі воєнного стану працюватиме транспорт та зв'язок

Президент України Петро Порошенко своїм указом надав чинності рішенню РНБО щодо введення воєнного стану в Україні. Структури, що відповідають за функціонування систем зв'язку і транспорту пояснили, як працюватимуть, якщо Верховна Рада підтримає рішення оголосити військовий стан в країні.

Так, міністр інфраструктури України Володимир Омелян зазначив, що його відомство готове вводити обмеження руху транспорту або переорієнтувати напрямки, якщо такі вказівки надійдуть від РНБО і Кабміну.

"Зараз обмеження щодо руху вантажного транспорту є, але вони пов'язані виключно з погодними умовами. Ніяких інших обмежень немає. Разом з тим, Міністерство інфраструктури знаходиться в стані підвищеної готовності виконати всі рішення РНБО і уряду про обмеження руху транспорту або переорієнтації напрямків в разі, коли вони будуть схвалені. Міністерство інфраструктури готує відповідні пропозиції, вони будуть розглянуті на нараді в міністерстві за участю керівництва "Укравтодору", "Укрзалізниці", Адміністрації морських портів, "Укрпошти", аеропортів", – зазначив міністр.

Омелян додав, що вже посилені заходи безпеки і кіберзахист на критичних об'єктах інфраструктури України.

Держспецзв'язку також заявила про готовність до захисту інтересів України в кіберпросторі в разі введення воєнного стану. Держспецзв'язку також закликала керівників державних установ і підприємств критичної інфраструктури всіх форм власності "вжити необхідних заходів для підвищення рівня захисту своїх інформаційно-телекомунікаційних систем та інформаційних ресурсів".

"У разі виникнення кіберзагроз, позаштатних ситуацій з ознаками кібератак і кіберінцидентів, пропонуємо негайно звертатися до Державного центру кіберзахисту Держспецзв'язку та урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA", – повідомили у відомстві.

Раніше в "Укртелекомі" відзначали, що якщо в Україні введуть військовий стан, всі мережі операторів зв'язку перейдуть в управління спеціального штабу.

А національний поштовий оператор "Укрпошта" в разі введення воєнного стану проводитиме виплату пенсій та пересилання поштової кореспонденції в штатному режимі. Про це повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Ми зі свого боку робитимемо все, щоб передбачені законом дії були здійснені. Однак вони не будуть помітні переважній більшості наших клієнтів. Виплата пенсій і пересилання поштової кореспонденції здійснюватиметься в штатному режимі. Далі все буде залежати від того, що і в якому форматі ухвалить Верховна Рада", – зазначив Смілянський.

Також Смілянський підкреслив, що в разі накладення обмежень урядом України на поштовий зв'язок з Росією "Укрпошта" їх виконуватиме.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну