УКР РУС
» » ВР проголосувала за правки у Податковому кодексі: які основні зміни
Всі новини

ВР проголосувала за правки у Податковому кодексі: які основні зміни

Верховна Рада схвалила Податковий кодекс із техніко-юридичними правками.

Відповідний законопроект №9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів" підтримало 236 народних депутатів, пише "Економічна правда".

Перед самим ухваленням документ розглядався за закритими дверима в податковому комітеті ВР близько шести годин. У залі документ також викликав багато запитань і був проголосований лише після низки спроб.

Основні зміни законопроекту:



  • на чотири буде продовжений пільговий режим ввезення електрокарів. Так, до кінця 2022 року буде продовжена норма, яка звільняє ввезення в Україну транспортних засобів, оснащених лише електродвигунами, від сплати ПДВ та акцизу. Дія відповідної норми повинна була закінчитися 31 грудня 2018 року.



    з 1 липня 2019 року зростуть ставки акцизного податку на тютюнові вироби ще на 9%. Перед цим, з 1 січня 2019 року, акцизний податок для тютюнових компаній повинен зрости на 20% – відповідно до раніше внесених у Податковий кодекс змін.



    так само з 1 липня 2019 року будуть оподатковуватися посилки українців вартістю понад 100 євро. Зараз діють такі правила: громадянин України може без сплати податків отримати на своє ім'я необмежену кількість посилок митною вартістю до 150 євро кожна, а з 2019 року одна людина зможе отримувати не більше трьох посилок, які не будуть оподатковуватися. Також ухваленим законопроектом передбачається визнати податковими агентами операторів поштового зв'язку та експрес-перевізників.



    збільшується ставка рентної плати за користування надрами. З 1 січня 2019 року розмір ставок рентної плати для видобування нафти та газового конденсату збільшується на 2%. За видобування покладів, які повністю чи частково залягають на глибині понад 5000 метрів – з 29 до 31%. Покладів, що повністю залягають на глибині понад 5000 метрів – з 14 до 16%. Також на 0,8% – до 8,8% – збільшується ставка рентної плати на видобування залізної руди.



    ставка рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів збільшується на 50%.



    з 1 січня 2019 року ставка екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) стаціонарними джерелами підвищується з 0,41 гривень за тонну до 10 гривень за тонну. Крім цього, передбачається поетапне підвищення ставки до рівня 30 гривень за тонну у 2023 році, тобто щорічне підвищення на 5 гривень за тонну. Ця норма наближає ставки до рівня, прийнятого у ЄС, зазначається у законопроекті.



    удосконалюється електронна система контролю за обігом палива з 1 липня 2019 року, що, як зазначають у Мінфіні, дозволить збільшити надходження акцизного податку на паливо.

У Мінфіні порахували, що закон дозволить збільшити надходження до зведеного бюджету (в умовах 2019 року) у обсязі 6,3 млрд грн.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну