УКР РУС
» » Більше, краще, але не без проблем: як розвивається українська кіноіндустрія у 2018-му
Всі новини

Більше, краще, але не без проблем: як розвивається українська кіноіндустрія у 2018-му

У 2018-му на широкі екрани вже вийшло 18 українських повнометражних стрічок, а ще кілька прем'єр очікують до кінця року. Загалом національні фільми від початку року зібрали в прокаті понад 140 млн грн. Є серед них і стрічка-рекордсмен, яка за всі роки незалежності отримала найбільший касовий збір. Про те, як розвивається вітчизняна кіноіндустрія, її проблеми, перемоги та невдачі – далі в сюжеті.


Для українського кіно 2018-й став найпродуктивнішим. Вітчизняні кінематографісти відзняли 27 повнометражних стрічок – на 10 більше, ніж торік. Дохід від прокату зріс удвічі й на кінець жовтня становив понад 140 млн грн. Серед найпопулярніших картин року – "Свінгери", "Дзідзьо перший раз", "Таємний щоденник Симона Петлюри", "Донбас" та мультфільм "Викрадена принцеса".

"У нас є шанс в цьому році продемонструвати рекордне зростання аудиторії українських фільмів. У нас є підстави говорити всерйоз про якість цих фільмів, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку", – наголошує голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

Абсолютним рекордсменом українського кіно стала комедія "Скажене весілля", яка за сім тижнів прокату зібрала 54 млн грн. А це найкращий результат для вітчизняного кіновиробництва за всі роки незалежності. Стрічку про мультикультурний шлюб українки та афро-француза в умовах "щирого патріотизму" та "ідеї євроінтеграції" глядачі оцінили за гумор і схожість з реальним життям, – ділиться продюсер фільму Ірина Костюк.

"Безпрецедентний приходив вік до кінотеатрів – це "50+". Мабуть, кожен побачив або себе в цій історії, або свого батька, або свою дитину, або свого сусіда. Ми посміялися над якимись стереотипами, кліше, зашореністю, але по доброму", – вважає Костюк.

Чи не останнім у прокат вийшов пригодницько-драматичний фільм "Дике поле" – екранізація роману "Ворошиловград" Сергія Жадана, бюджет якого перевищив 30 млн грн. У стрічці головний герой повертається на Донбас, аби зберегти сімейний бізнес – стару бензоколонку. Режисер Ярослав Лодигін каже, що прокатом стрічки незадоволений, зізнається – очікували більшого.

"Цей фільм, він цікавий більшому колу глядачів, ніж вже по факту сходило. Це один з найкращих показників за рік, але це дуже мало для такого фільму з таким бюджетом. Він зрозумілий, цікавий, смішний фільм, але важкий. Як його позиціонувати, як його продавати, як пояснити людям, що це за кіно, бо воно не схоже на інші фільми, які є в прокаті", – розповідає Лодигін.

До кінця року глядачі побачать ще три українські прем'єри – комедії "11 дітей із Моршина", "Пригоди S Миколая" та "Секс і нічого особистого".

Ірина Сисак, Ігор Селянинов, "5 канал"

/ kinorob.com
/ kinorob.com
/ kinorob.com
/ kinorob.com
/ kinorob.com
/ kinorob.com
/ kinorob.com
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну