УКР РУС
» » Завжди там, де "найгарячіше": керівництво країни привітало десантників зі святом
Всі новини

Завжди там, де "найгарячіше": керівництво країни привітало десантників зі святом

Керівництво країни і військові привітали Десантно-штурмові війська з першою річницею їх створення. Політики і командування відзначили героїзм українських вояків.

"Сердечно вітаю еліту і гордість національного війська з першою річницею Дня Десантно-штурмових військ ЗСУ", – йдеться у привітанні президента України Петра Порошенка. 

Він нагадав, що десантники брали участь у битвах за гору Карачун і Саур-Могилу, брали участь у героїчній обороні Донецького і Луганського аеропортів, боролися за звільнення і утримання стратегічно важливих об'єктів і населених пунктів, зокрема Лисичанська, Зеленопілля, Слов'янська, Краматорська, Красного Лиману, Шахтарська і багатьох інших. 

"Безпрецедентним за своєю унікальністю визнаний рейд у серпні 2014 го українських десантників в тилах російсько-терористичних військ, який за своєю протяжністю і успішністю вразив видатних воєначальників сучасності", – підкреслив голова держави.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що воїни-десантники виконують найважчі завдання і завжди в епіцентрі бойових дій.

"У процесі реформування і приведення ЗСУ відповідно до  стандартів НАТО українська армія попрощалася з радянською атрибутикою і пострадянськими підходами до управління військом. З кожним роком поліпшується збройне оснащення десантних підрозділів, екіпірування військовослужбовців, а також умови служби. Українська армія, зокрема Десантно-штурмові війська, як її елітна частина, належить до числа провідних і найсильніших армій світу. Висловлюю щиру подяку всім військовослужбовцям ДШВ за віддану службу Батьківщині", – сказав голова уряду.

Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав головними рисами бійців ДШВ віддане служіння своєму народу, високий професіоналізм та мужність, беззаперечну готовність до боротьби за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

"Ви наймолодший і наймобільніший рід військ, який здатний забезпечити виконання найскладніших завдань у будь-яких умовах. Героїзмом, хоробрістю і мужністю в протистоянні російському агресору воїни ДШВ вписали славну сторінку доблесті і відваги в літопис народної слави, і підтвердили, що українці здатні захистити свою країну", – підкреслив чиновник.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій нагадав, що десантники одними з перших стали на захист України на Донбасі в 2014 році. Також він зазначив, що українські десантники також добре себе зарекомендували і в миротворчих місіях в колишній Югославії, Іраку, Сьєрра-Леоне, Косово, Ліберії, що відзначали іноземні колеги.

"У цей день хочу особливо згадати загиблих героїв-десантників, які поклали своє життя за незалежність України в новітній війні проти російського агресора. Вічна слава і вічна пам'ять героям! Дорогі воїни, бажаю вам міцного здоров'я, удачі в службі, перемог і Божого заступництва, а вашим родинам – миру і благополуччя", – йдеться в привітанні спікера парламенту.

Міністр оборони Степан Полторак приєднався до привітань українських воїнів.

"Дорогі побратими, багато хто з вас недавно перебував на межі людських можливостей, але гідно виконав ті завдання, які нам диктувала обстановка і необхідність вийти туди, де було гаряче. У пам'яті українського народу назавжди залишаться імена тих героїв, які полягли на полі бою з агресором. Пишаюся, як і мільйони наших співвітчизників, що ви не відступили, проявивши зразкову мужність, військову ініціативу і мудрість", – написав міністр.

Командувач Об'єднаними силами генерал-лейтенант Сергій Наєв сказав, що подвиг десантників вписаний золотими літерами в історію країни, на їх прикладі виховуються нові покоління захисників України.

"Ваша головна якість – здатність виконувати найскладніші завдання в екстремальних умовах. Воїн-десантник є синонімом таких понять як честь, гідність, вірність обов'язку, доблесть. І особливим змістом це поняття наповнилося в нинішній період, коли ДШВ стали надійним форпостом безпеки нашої держави. Ви гідно виконуєте всі поставлені завдання в районі проведення операції Об'єднаних сил. Переконаний, що наша перемога над російським агресором не за горами. Пишаюся вами", – йдеться у привітанні генерала.

Завжди там, де "найгарячіше": керівництво країни привітало десантників зі святом

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну