УКР РУС
» » 90-то років відзначив Міккі Маусу: як найвідоміше у світі мишеня змінило ім'я, а потім зовнішність
Всі новини

90-то років відзначив Міккі Маусу: як найвідоміше у світі мишеня змінило ім'я, а потім зовнішність

90-то років відзначило найвідоміше у світі мишеня і анімаційний персонаж Міккі Маус. Його Днем народження вважається 18-те листопада 1928 року. Тоді на екрани вийшов мультфільм "Пароплавчик Віллі" - перший звуковий мультик студії Волта Діснея. І саме він дав старт стрімкій "кар'єрі" мишеняти. Міккі Маус є героєм сотень мультфільмів, кінофільмів, розважальних програм та різноманітних заходів. З нагоди ювілею - їх проводять у різних куточках Сполучених Штатів й усього світу. Мультфільм "Пароплавчик Віллі" був уже третьою анімацією за участі Міккі Мауса, Але саме він вважається дебютним у кар’єрі одного з найвідоміших мультиплікаційних персонажів світу, адже був першим мультиком з Міккі, що вийшов у прокат. Ця дата - 18 листопада 1928 року - і є Днем народження славетного мишеняти, і початком його карколомної кар’єри. Спочатку Міккі звали Мортімером, потім ім’я змінили. У 1935-му році мультиплікатор Фред Мур змінив зовнішність мишеняти, і Міккі став схожий на того Міккі, якого ми знаємо і досі. До 1947-го року Міккі Мауса озвучував сам Волт Дісней. Він змушений був припинити озвучування через хронічний кашель від постійного куріння. Але художній образ мишеняти назавжди залишиться саме його витвором.

Художник Джиммі Сі зауважує: "Ми можемо впізнати Міккі, намальованого за допомогою трьох кіл - велике коло це його голова, а ще два менші - його вуха. І всі вгадують цей символ. Це неймовірно, що хтось, як от Волт Дісней, зміг створити настільки класичного персонажа, якого впізнає кожен".
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал
/ 5 канал

Разом з друзями - Мінні Маус, Дональдом Даком, Дейзі, Плуто і ҐУффі - Міккі Маус пережив неймовірні пригоди у різних куточках світу, у сотнях анімаційних фільмів. Міккі з’являвся і у кінофільмах та телепрограмах, відеоіграх та розважальних шоу. З нагоди ювілейного року у світі заплановані десятки тематичних заходів. Один з них - аукціон вінтажних постерів із Міккі Маусом. Брюс Маршон, консультант із постерів до фільмів аукціону Sotheby's, каже: "Це особливо рідкісні постери з Англії, Франції, Бельгії. Два цих плакати - єдині вцілілі екземпляри. А іще три існують не більше, аніж у 5-х екземплярах".

Ці постери датовані 30-40-ми роками і можуть піти з молотка за кілька десятків тисяч доларів кожен. І це лише краплина у мультимільярдній імперії "Дісней", символом якої стало мишенятко Міккі Маус. Нонна Стефанова, "5 канал" Дивіться також фотогалерею за темою:
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
/ nv.ua
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну