УКР РУС
» » "Він не знав слова "важко": яким запамятали Пушкаря його друзі й вихованці
Всі новини

"Він не знав слова "важко": яким запамятали Пушкаря його друзі й вихованці

У Кременці на Тернопільщині попрощалися із земляком – видатним спортсменом Андрієм Пушкарем. Звістка про трагічну загибель відомого у всьому світі чемпіона з армреслінгу надійшла у середу, 14 листопада. Йому було лише 33 роки.


З Андрієм Пушкарем, багаторазовим чемпіоном України, Європи та світу з армреслінгу прийшли попрощатися не лише земляки, а й його друзі – спортсмени з усієї України. Кажуть, не можуть оговтатися від звістки про трагічну смерть 33-річного чемпіона в автокатастрофі.

"Андрій був неймовірною людиною. Це синтез високих людських якостей, порядності, високої організованості від дисципліни внутрішньої. Андрій неймовірний спортсмен був. Це трудяга. Це людина, яка не знала слова важко. Талант 1%, 99 – це роботаю. Втратити друга, втратити спортсмена, втратити тренера, який уже підготував десятки спортсменів високого класу. Важко слова вдаються зараз. Багато хто відкриває людей, коли їх не стає. Для мене нічого не відкрилося. Я знав, хто такий Пушкар", – пригадує друг загиблого Віктор Мацикур.

Андрій Пушкар почав займатися спортом в 6-му класі. Його пам'ять вшанували у школі, де він навчався.

"Він був дуже привітною дитиною, мав багато друзів. Дуже велике горе спіткало наше місто. Бо це чемпіон нашого міста", – ділиться завуч школи Алла Боцюк.

За свою спортивну кар'єру Андрій Пушкар виборов майже 250 медалей. 15 разів був чемпіоном світу, 16 – чемпіоном Європи, і ще 7 разів виграв кубок світу серед професіоналів.

"Дуже хороша людина, дуже легкий співбесідник. І про таку людину дуже складно говорити слово був. Не тільки Кременеччина, а весь світ втратив людину-легенду. В людини абсолютно не було зіркової хвороби. Він себе ніколи не поводив якось інакше, ніж прості звичайні люди, маючи такі великі здобутки, досягнення і звання", – пригадує журналістка Вікторія Іваницька.

Андрій Пушкар також був тренером і виховав справжніх рукоборців, які представляють державу на змаганнях світового рівня.

"Для нашої спортивної сім'ї це був як тато, як другий тато. Допомагав нам розвиватися фізичному плані, так і в духовному. В моральному. Багато зробив для хлопців, які приїхали з чемпіонату світу. По-перше, це матеріальна, моральна підтримка, настанови, поради. Дякую йому за все, що він зробив для нас", – ділиться вихованець Андрія Пушкаря Петро.

"Останні слова, які я йому говорив. Ви, Андрій Анатолійович, – кінь. Він мені сказав – ти, Назар, теж. Він мені допоміг і я є багаторазовий чемпіон України завдяки йому. Більше такого тренера немає ні в кого, як в нас", – поділився вихованець Пушкаря Назар.

"Ніколи не дозволяв нам здаватися. Завжди говорив нам йти вперед, прагнути перемоги", – додав вихованець загиблого Сергій.

В українського чемпіона залишилася дружина та дворічний син.

Тереза Костецька, Олена Вербицька, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну