УКР РУС
» » Турчинов: Організовані Росією фейкові вибори в ОРДЛО – все одно, що спроба сховати слона за граблями
Всі новини

Турчинов: Організовані Росією фейкові вибори в ОРДЛО – все одно, що спроба сховати слона за граблями

Москва за допомогою фейкових виборів на Донбасі намагається приховати окупацію частини території України. На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов, інформує прес-служба РНБО.

"Москва намагається бездарно приховати окупацію частини українського Донбасу за організованими нею фейковими виборами. Це все одно, що намагатися сховати слона за граблями, які щойно вдарили йому по хоботу", – зазначив він.

Турчинов наголосив, що виходячи з того, що фейкові вибори на окупованій території проводило військово-політичне керівництво РФ із заздалегідь відомим результатом, "то з тим саме успіхом вони могли б обрати очільниками фейкових республік двох дворняг з Підмосков'я". "Причому для окупованих територій це був би не найгірший формат, адже вони могли б голосно гавкати, але принаймні не грабували б українців, які перебувають під російською окупацією", – вважає секретар РНБО.

Прокоментував Турчинов і заяву президента РФ Володимира Путіна про те, що Україні необхідно вести переговори з кремлівськими маріонетками, яких призначили "керувати" квазіреспубліками. Секретар РНБО сказав: "Це його нав'язлива та схиблена ідея, яку він безрезультатно намагається проштовхувати ще з 2014 року і яку ніколи не сприйме наша держава та весь цивілізований світ".

"Є тільки один шлях виконання Мінських угод, про які постійно згадує Путін, - припинення військової агресії та звільнення української території від окупаційних військ та російської зброї", – сказав Турчинов.

Як повідомляв 5.UA, 11 листопада в ОРДЛО проходило "голосування" на так званих виборах "глав народних республік" і "депутатів народних рад". Міжнародне співтовариство виступило із засудженням псевдовиборів. У Європейському Союзі, США, Японії заявили, що проведення "виборів" в ОРЛДО є порушенням Мінських домовленостей. Президент України Петро Порошенко заявив, що фейкові вибори на Донбасі ніким не будуть визнані, а Росія понесе відповідальність за їх проведення. І, дійсно, ООН, ОБСЄ, НАТО, Євросоюз, США та інші лідери провідних держав світу заявили про те, що не визнають легітимність цих так званих виборів, засуджують дії окупанта та наполягають на повазі до суверенітету й територіальної цілісності України. У той же час в адміністрації президента РФ Володимира Путіна заявили, що "з розумінням" ставляться до псевдовиборів.

Додамо, що за даними Служби безпеки України, російська окупаційна влада "намалювала" необхідні цифри своїм маріонеткам: Денису Пушиліну, за якого на псевдовиборах в "ДНР" віддали свої голоси 60,9% виборців, і Леоніду Пасічнику, який на "виборах" глави "ЛНР" отримав 68,4%. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження у зв'язку з проведенням фейкових виборів.

Дивіться також фотогалерею за темою:

/ ostro.org
/ ostro.org
/ ostro.org
/ ostro.org
/ ostro.org
/ ostro.org
/ ostro.org
/ ostro.org Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну