УКР РУС
» » Студентка з Британії заробляє 60 тис. фунтів на рік за відео, де вона говорить пошепки
Всі новини

Студентка з Британії заробляє 60 тис. фунтів на рік за відео, де вона говорить пошепки

Відеоблогер Софі Мішель створює ролики в модному жанрі ASMR і заробляє на рекламі.

Студентка коледжу мистецтв в Честері Софі Мішель вивчає акторську майстерність і записує ролики в форматі ASMR, які вважаються заспокійливими і такими, що дозволяють заснути. У цих відео дівчина пошепки спілкується з глядачами на найрізноманітніші теми, найчастіше граючи в рольові ігри – зображує візажиста, лікарю, стилісту, продавця або перукаря. У деяких відео Софі просто пошепки читає книги. «Фішка» таких записів – в шепоті, довірчому тоні, м’яких жестах руками, тихих звуках (наприклад, шереху, постукуванні, шелесті тканини) і «персональній увазі» до глядача. У деяких людей все це в комплексі викликає відчуття розслаблення і задоволення, а також мурашки по шкірі, що з’являються в районі потилиці і спускаються по плечах на спину і руки. Ефект носить звучну назву ASMR (автономна сенсорна меридіональна реакція), але наукою не досліджувався.

Оскільки Софі – популярний YouTube блогер, то завдяки співпраці з рекламодавцями з середини 2017 року вона змогла заробити 60 тис. фунтів стерлінгів. Отримані гроші, як повідомила Софі газеті Mirror, вона планує витратити на навчання, пише vokrugsveta.ua.

Софі дізналася про АСМР після того, як її братові Джеймсу діагностували пухлину головного мозку (зараз у юнака вже все в порядку). У пошуках порятунку від стресу вона натрапила на ASMR-ролики, захопилася, виявила, що вони дуже допомагають заспокоїтися днем і заснути ввечері. Пізніше дівчина вирішила допомогти іншим боротися з депресією і створила власний канал в червні 2017 року. Тепер у неї вже близько 250 тис. підписників, кожне її відео набирає в середньому близько 200-300 тис. переглядів, але є і такі, які збирають по один-два мільйони.

У Мішель, як і у інших ASMR-блогерів, тисячі фанатів, але є і незадоволені: ті, хто звинувачують дівчину в експлуатації еротичних почуттів глядачів і в тому, що вона створює «фетишистське відео». Мішель каже, що її бентежить таке ставлення до її записів, і сама вона такого підтексту не має на увазі. До речі, в червні уряд Китаю заборонив ASMR-ролики, офіційно визначивши їх як порнографію. Всі портали зобов’язали видалити такі відео.

Софі Мішель – «новачок» і не найпопулярніший АСМР-блогер, у деяких її колег перегляди сягають п’яти мільйонів, а середній показник – близько мільйона (наприклад, блогери з США GentleWhispering і WhispersRed). Один з небагатьох україномовних блогерів – Ольга Ходос (Olga Khodos).

 

Джерело: zik.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну