УКР РУС
» » "Просто болить серце": син загиблого АТОвця розповів, чому суд над убивцею батька знову перенесли
Всі новини

"Просто болить серце": син загиблого АТОвця розповів, чому суд над убивцею батька знову перенесли

15 листопада відбулося чергове засідання суду. За словами сина убитого – Ярослава, – суд перенесли на 29 листопада. Адвокати підсудного мають представити своїх свідків.

"Вчора був на суді. Єдине літературне слово, яке приходить на думку – складно. Іноді дуже складно. Наприклад, коли в суд приносять ніж, яким убили мого тата, роздруковують, серце починає поколювати і боліти. Буває складніше. Коли адвокати вбивці подають "клопотання" про те, що цей ніж підкинутий одним з головних свідків і не є речовим доказом", – ділиться син убитого.

Однак найскладніше те, зазначає Ярослав, що нападник досі не покараний.

"Папи немає 512 днів. І за весь цей час злочинець не покараний. Навіть більше, по ньому абсолютно не видно, що він якось схуд або має гірший вигляд, не такий, як раніше. Навіть якось покращав. Зараз же за гроші можна все?! І вбити людину теж можна, адже тебе не посадять у СІЗО в загальну камеру, щоб ти відчув на собі – як це, коли ти забираєш чуже життя. А ще – його бізнес продовжує активно працювати і приносити дохід його сім'ї", – обурюється Ярослав.

Ярослав згадує про свого батька лише добре, каже, саме такою людиною він був: усім допомагав, всіх підтримував. У 2006 році зареєстрував профспілку "Трудящі мігранти в Україні", займався захистом прав мігрантів. Син Сергія Олійника розповідає: у 2014 році не міг спокійно сидіти вдома і пішов добровольцем воювати на схід. При цьому приховав, що хворів на цукровий діабет і гіпертонію. Сергію було вже за 50 років, втім, захищати Україну поїхав одним з найперших.

Повну версію розмови можна переглянути у відео:


"Він відслужив під Маріуполем в Сартані, в Мар'їнці, там захопив стратегічну точку. Батько завжди йшов попереду. Найбільше, чого він боявся, – що його хлопці можуть загинути. Батько був командиром розвідки і завжди казав: "Мені вже за 50, я вже трохи пожив, а ви хлопці – вам треба ще жити, йдіть за мною". Я лише можу позитивне про нього сказати і завжди присвячував йому свої виступи, – згадує Ярослав Олійник.

Перший виступ після смерті батька молодий піаніст провів у парку Шевченка. Синтезатор, дві колонки і фото в пам'ять про тата. Ще за життя Сергій та Ярослав Олійники думали про великий концерт.

"Він ще був живий, це був травень 2017 року. Ми придумали з ним концепцію "Час змін", і в мене вже майже все було готово, але тоді в червні батька не стало. Після смерті тата я собі сказав, що цю справу маю завершити до кінця. І план було здійснено – ми провели великий концерт в Українському домі і там я представив нову композицію, яка називається "Воїн світла", також присвячену батькові. І під час наступних виступів я завжди говоритиму про тата, як про людину, яка мені дала практично все", – наголосив Ярослав.

[media type="picture" position="2"]

Читайте також матеріал про творчість Ярослава Олійника та як молодий музикант підкорює Європу.

Юнак згадує, що батько допомагав йому в музичному вихованні, в його починаннях, їздив із ним на змагання і завжди підтримував, коли щось не вдавалося.

"Про мого батька я можу багато всього розповісти. Це людина, яка мене виростила, він дав мені найголовніше – виховання. Він навчив мене цінувати, любити по-справжньому. Пам'ятаю, коли мої друзі гуляли, то я мусив грати, лише згодом я зрозумів, що батько був правий, коли мене змушував грати. Я йому зараз за це дуже вдячний", – каже Ярослав.

[media type="picture" position="3"]

Вже більше року минуло відтоді, як Сергія Олійника вбили ножем у центрі міста на Золотих Воротах, на очах багатьох людей, втім, убивцю досі не ув'язнили. Хлопець каже, що суд навмисно затягують, а речові докази підробляють.

"Наприклад, сорочка, в якій убивця скоїв цей злочин, вона підмінена. Він був у бежевій сорочці, а на слідство чомусь прийняли сорочку блакитного кольору. Зараз йде етап допиту свідків обвинувачених, а також представлення експертиз від прокурора. Ми просимо людей, щоб підтримували, щоб ходили на суди, бо нас залишилося 5-7 людей, а спочатку приходило 50-70. А цей убивця дивиться на мене з клітки і посміхається мені в обличчя. Це дуже важко", – розповідає Ярослав Олійник.

Якщо ви або ваші знайомі були в парку біля Золотих Воріт 22 червня 2017 року, приблизно з 19:00 до 20:00 години, і зможете пригадати хоча б найдрібніші деталі того дня, просимо вас звертатися до Ярослав Олійника.


Нагадаємо, нещодавно у Львові підстрелили вуличну музикантку, яка грала в центрі міста на скрипці.

Також можна переглянути фотогалерею за темою:

[[w:ArticlePhotoGallery|id="175025"]]

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну