УКР РУС
» » Б/у авто стане ще більше: названі наслідки нових правил розмитнення
Всі новини

Б/у авто стане ще більше: названі наслідки нових правил розмитнення

Зниження акцизів на легкові автомобілі, прописане в ухваленому Верховною Радою законопроекті № 8487 про розмитнення, може в два-три рази збільшити легальний імпорт б/у автомобілів. Таку думку висловив директор з маркетингу Групи компаній АІС Сергій Боровик.

При цьому, на думку фахівця, ринок нових легкових автомобілів в найближчий рік може втратити від 20% до 40% обсягів. До слова, вже зараз частка б/у авто становить понад 60% в первинних реєстраціях транспортних засобів.

Вигоду прийнятих законів, перш за все, для тих, хто планує легально ввезти старе авто, підтверджує і голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"За зниженими податками (в 5-38 разів) можна пригнати навіть авто євро 0 (зараз – не нижче Євро-5 або не старші 2010 року випуску. – Ред.)", – вважає Назаренко. 

На його думку, втратять свій бізнес бізнесмени, які організовували ввезення автомобілів на іноземних номерах, оскільки оформити і розмитнити авто можуть самі "бляхери". А власники авто на українській реєстрації, з набуттям чинності закону при бажанні пригнати авто з ЄС зможуть продати своє авто вже на 20-30% дешевше.

Торкаючись питання про зміну цін на нові автомобілі з прийняттям нових акцизів, PR-координатор компанії "Ніссан Мотор Україна" Володимир Іванов зазначив, що зниження акцизу на автомобілі з двигунами невеликого обсягу буде чисто символічним і ніяк не вплине на їх роздрібну вартість.

"Схожа ситуація буде і для автомобілів з двигунами середнього обсягу. Зміна цін на них залежатиме від комерційних цілей, переслідуваних дистриб'ютором, і стану складу. Тобто якщо перед компанією стоять агресивні цілі або є проблеми з реалізацією автомобілів, то зниження цін на 10-15 тис. грн цілком можливо", – вважає він.

У той же час, підкреслює він, прийнята зміна акцизних ставок на автомобілі з бензиновими і дизельними двигунами з обсягами відповідно понад 3000 куб.см і 3500 куб.см однозначно призведе до значного зниження роздрібних цін.[/i]

[i]"Ці зміни можуть відбутися вже відразу або через місяць після вступу закону в силу", – відзначає Іванов.

Аналогічної думки дотримується і прес-секретар корпорації "УкрАВТО" Дмитро Скляренко, який додав, що частка нових авто з бензиновим двигуном в загальних продажах за 2015-2017 роки склала лише 3%, дизельних – 16%. Він також нагадав, що, оскільки знижені акцизи на ввезення б/у авто в Україні діють вже більше двох років, то можливий відчутний вплив знижених ставок акцизу ринок нових автомобілів вже "засвоїв".

"Інша справа, що зниження акцизу поширюється і на нові авто, що дозволить знизити їх вартість. Ну а яке рішення будуть приймати гравці ринку – збільшити маржинальність чи ж віддати різницю між старими і новими акцизами ринку, ми побачимо найближчим часом", – підкреслив він.

Тим часом, Назаренко серед негативних моментів відзначає можливість перетворення України в "смітник" для європейського "єврошрота".

"Я говорю не просто про старі авто з ЄС, які можуть їздити (подібні і старі "Жигулі" по Україні їздять і від "блях" не відрізняються), а про повний гнилий автошрот, який вже не їздить і який вивозитимуть на евакуаторах в Україну наші "бізнесмени", отримуючи по 200-1000 євро повернення від ЄС утилізаційного збору, і кидаючи весь цей автохлам в наших лісах. Плюс у автозаводів ЄС з'являється додатковий ринок: навіть ті європейці, хто не оновлював авто, так як не знав, куди "сплавити" старе (при забороні у нас нижче Євро-5), тепер знають куди", – впевнений голова ВААІД.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну