УКР РУС
Всі новини

Mercedes-Benz відкликає GLE та GLS через ризик пожежі

Дріт заземлення на 48 вольт міг ослабнути, але наразі немає повідомлень про постраждалих чи пошкодження майна.

Mercedes-Benz оголосив про моторошне відкликання 116 020 позашляховиків, виготовлених з 2019 по 2024 рік. Кабель заземлення на 48 вольт може замкнути, а струму достатньо, щоб у цьому місці сталась пожежа. Кабель знаходиться під переднім сидінням пасажира.

На щастя, Mercedes не перераховує жодних відомих випадків пошкодження майна, травм або аварій, які сталися внаслідок цієї проблеми. Це стосується автомобілів класу GLC і GLS, і так, це включає в себе високопродуктивні комплектації AMG і шикарний Maybach GLS600.

Згідно з документами Національного управління безпеки дорожнього руху (NHTSA), ця високовольтна проводка могла бути не затягнуте під час складання. На основі польових звітів було проведено розслідування, щоб визначити конкретну причину, і Mercedes зрештою визначив, що з’єднання могло послабитися через переробку, безпосередньо пов’язану з кабелем, або роботу, виконану поблизу нього.

У будь-якому випадку, ослаблений 48-вольтовий кабель може сильно нагрітися, і він розташований під переднім сидінням пасажира. Як згадувалося раніше, компанії Mercedes невідомо про будь-яку матеріальну шкоду чи травми внаслідок цієї проблеми, але є 31 польовий звіт, що стосується цієї теми, отриманий у період із серпня 2022 року до кінця листопада 2023 року. Нагріті електричні кабелі під сидінням становлять потенційну загрозу безпеці. Отже, якщо ваше сидіння з підігрівом здається надто теплим, можливо, це не пов’язано з налаштуванням температури.

Виправлення просте — техніки дилера оглянуть кабель та за потреби підтягнуть його. Повідомлення дилера про відкликання починається 22 березня, а пряме повідомлення власників має розпочатися у травні. У Mercedes-Benz кажуть, що ознак проблеми не буде, доки кабель фактично не від’єднається, і тоді можуть з’явитися попереджувальні повідомлення щодо джерела живлення автомобіля.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну