УКР РУС
Всі новини

Основні напрямки абдомінальної хірургії


Абдомінальна хірургія - це розділ медицини, що спеціалізується на оперативному лікуванні захворювань органів черевної порожнини.

Лікарі медичного центру «Medical Plaza» володіють істотним практичним досвідом оперативного лікування захворювань стравоходу, шлунка і кишечника, підшлункової залози, печінки і жовчного міхура. Наші фахівці працюють відповідно до міжнародних стандартів і застосовують малотравматичні та високотехнологічні методики. Докладніше за посиланням: https://medicalplaza.ua/uslugi/khirurgiya.

Чому потрібно звернутися до лікаря

Захворювання органів черевної порожнини рідко протікають безсимптомно. Якщо протягом тривалого часу ви відчуваєте дискомфорт, біль у ділянці шлунка, в підребер'ї, обов'язково відвідайте лікаря-гастроентеролога або хірурга. Своєчасне виявлення захворювання дасть змогу уникнути розвитку небезпечних ускладнень і скоротити обсяг оперативного втручання, якщо воно буде потрібне.

Основні напрямки абдомінальної хірургії

  • Хірургія ШКТ.
  • Лікування захворювань жовчного міхура і жовчних проток.
  • Екстрена загальна хірургія.
  • Лікування гриж.
  • Ендоскопічні операції.

Хірургія ШКТ

Шлунково-кишковий тракт - складна система органів (стравохід, шлунок, тонкий і товстий кишечник тощо), а їхні захворювання зустрічаються дедалі частіше. Одні патології та стани супроводжуються яскраво вираженими симптомами, інші ж можуть протікати практично непомітно для пацієнта і діагностуються під час планових оглядів. Найчастіше захворювання органів шлунково-кишкового тракту вимагають тільки оперативного лікування - планового або екстреного.

Фахівці центру Medical Plaza успішно проводять оперативне лікування захворювань органів ШКТ різного ступеня тяжкості. Наші лікарі досконало володіють новітніми техніками та виконують малоінвазивні ендоскопічні операції, спрямовані на усунення новоутворень, повне або часткове видалення органів та їх реконструкцію. Одна з переваг лікування в нашому Центрі - можливість проведення одномоментних операцій. Це дає змогу істотно скоротити обсяг втручання і термін реабілітації.

У розпорядженні наших хірургів - найсучасніше обладнання, включно з лапароскопічною стійкою, наркозними апаратами, ендоскопічними стійками.

Операції та методики:

  • Видалення апендициту (лапароскопічна апендектомія).
  • Операція в разі ахалазії кардії.
  • Радіочастотна абляція (РЧА) стравоходу Барретта.
  • Резекція шлунка (часткове видалення шлунка).

Захворювання та патології:

  • Апендицит.
  • Стравохід Барретта.

Лікування захворювань печінки, підшлункової залози

Робота печінки, підшлункової залози взаємопов'язані, і при цьому їхній стан відбивається на функціонуванні інших органів і систем. Операції на печінці та підшлунковій залозі - одні з найскладніших в абдомінальній хірургії.

Однак кваліфікація і досвід наших фахівців дають змогу домогтися максимально ефективних результатів. Якщо це можливо, хірурги застосовують малотравматичні лапароскопічні методики. Це дає змогу уникнути зайвих пошкоджень тканин і прискорює процес відновлення.

Операції та методики:

  • Лапароскопічна резекція печінки.
  • Гастропанкреатодуоденальна резекція.
  • Дистальна резекція підшлункової залози.

Захворювання і патології:

  • Рак печінки.
  • Метастази раку в печінку.
  • Рак підшлункової залози.

Лікування захворювань жовчного міхура та жовчних проток

Значну частину всіх захворювань органів черевної порожнини становлять захворювання жовчного міхура і його проток (гострий холецистит, жовчнокам'яна хвороба та ін.). Як правило, їхнє консервативне лікування не дає належного ефекту і пацієнти періодично страждають від гострих нападів захворювання. Проведення оперативного втручання дає змогу усунути цю проблему і позбавить вас неприємних відчуттів і можливих ускладнень.

Залежно від діагнозу і стану пацієнта фахівці відділення абдомінальної хірургії проводять екстрені планові операції на жовчному міхурі та протоках. Золотим стандартом є лапароскопічна холецистектомія. Завдяки цьому вдається уникнути сильного больового синдрому і скоротити час на реабілітацію.

Операції та методики:

  • Видалення жовчного міхура лапароскопією.
  • Видалення каменів із жовчних проток.
  • Ретроградна холангіопанкреатографія (РХПГ).
  • Стентування жовчовивідних шляхів.

Захворювання та патології:

  • Жовчнокам'яна хвороба.
  • Холецистит.
  • Холедохолітіаз.

Екстрена загальна хірургія

Іноді захворювання і ушкодження органів черевної порожнини і заочеревинного простору розвиваються стрімко і характеризуються високим ризиком летального результату. У таких ситуаціях потрібна невідкладна хірургічна допомога. В іншому разі можуть проявитися небезпечні для життя ускладнення: черевна кровотеча, перитоніт, ішемія органів травлення, кишкова непрохідність.

За таких обставин операції проводяться в терміновому порядку.

Захворювання і патології:

  • Шлунково-кишкова кровотеча.
  • Механічна жовтяниця.
  • Гостра кишкова непрохідність.
  • Гострий апендицит.

Лікування гриж

Будь-яка грижа - це випинання тканин і органів черевної порожнини за її межі (в пахову, пупкову, стегнову та іншу ділянку). Грижі не піддаються консервативному лікуванню, їх можна тільки видалити оперативним шляхом.

У центрі №Medical Plaza» лікування гриж проводять досвідчені герніохірурги, які володіють новітніми техніками виконання операцій. Ми проводимо відкриті та лапароскопічні операції, а для фіксації тканин використовуємо сучасні сітчасті протези. Усе це дає змогу звести до мінімуму ризик розвитку рецидиву грижі та істотно скоротити період відновлення.

Ендоскопічні операції

Ендоскопічні операції належать до малоінвазивних методів лікування захворювань органів черевної порожнини. Втручання проводяться через природні отвори з використанням сучасного ендоскопічного обладнання: мініатюрної відеокамери та спеціальних інструментів.

Переваги малоінвазивних операцій полягають у практично повній відсутності післяопераційного больового синдрому, низькому ризику розвитку ускладнень і високій ефективності втручання.

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну