УКР РУС
Всі новини

В заповідних зонах "джипінг" зроблять поза законом

Кабінет Міністрів України підтримав законопроєкт Міндовкілля про заборону «джипінгу» на природоохоронних територіях та у прирівняних до них заповідниках.

Документ пройшов усі інстанції та експертизи. Над його розробкою з урахування міжнародного досвіду разом зі спеціалістами Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів працювали фахівці та експерти доброго десятка природоохоронних організацій, товариств, асоціацій, громадських об’єднань. Щоб він став законом, необхідно, щоб за документ проголосував парламент та підписав президент.

Це буде доповнення до чинного закону "Про природно-заповідний фонд України", де є прогалини, що дозволяють поціновувачам «джипінгу» кататися по територіях природно-заповідного фонду. Тепер цей "карт-бланш" заберуть з метою уникнення агресивного ставлення до охоронних заповідних зон, флори й фауни.

"Законопроєкт встановить суворіші заборони та посилить відповідальність за їх порушення. Пересуватися на авто природно-заповідними територіями дозволено буде лише дорогами загального користування, вулицями міст та інших населених пунктів та на приватних територіях", — наголосив міністр Міндовкілля Руслан Стрілець.


В українському законодавстві є прогалини, які дозволяють поціновувачам "джипінгу" кататися по територіях природно-заповідного фонду. Фото: facebook.com

За слова очільника Міндовкілля, під час підготовки законопроєкту вивчали міжнародний досвід. До прикладу, в заповідних зонах Ісландії позашляховики поза законом, оскільки шкодять ґрунтовому покриву та рослинності. Кожному, кого спіймали за кермом позашляховика у невідповідному місці, загрожує штраф до $4500. Чехія практикує джипінг на військових полігонах, а в США потрібно стати в чергу, щоб отримати дозвіл на поїздку визначеними шляхами.

Підготовлений законопроєкт буде переданий на розгляд Верховною Радою України, де сподіваються на підтримку народними депутатами. Щоправда, народні депутати у захваті від позашляховиків, багато з них мають таку техніку у володінні й люблять поїздки на природу, у т.ч. в заповідні місця.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну