УКР РУС
Всі новини

З фур скручують деталі мало не на ходу: що і як крадуть

Європою прокотилася хвиля розукомплектації вантажного транспорту: до найпоширенішого злиття солярки додалося скручування з магістральних тягачів деталей, агрегатів і навіть великих компонентів.

Розкомплектовують вантажівки прямо на паркінгах та у придорожніх зонах перепочинку водіїв. За лічені хвилини знімають дзеркала, фари, плафони і навіть двері, після чого експлуатація такого транспорту стає неможливою.

Недавній випадок у Данії, коли злодії за короткий час практично розібрали вантажівку, вразив усю спільноту автоперевізників і додав роботи поліції. Крадії проникли на територію автобази через прорізану дірку в паркані й дуже швидко скрутили необхідну їм атрибутику.

Під розбір зловмисників потрапив магістральний тягач Scania PGR. Злодії зняли передню решітку, капот, фари, а на додачу поцупили ще й двері зі сторони водія та пасажира. Все це сталося дуже швидко й непомітно для інших.

На те, щоб скрутити необхідні компоненти й атрибутику, злодіїв затрачають кілька хвилин Фото: Danish police

Експерти-криміналісти стверджують, що роботу виконували професіонали з відмінним знанням конструкції цього автомобіля, бо все було демонтовано неінвазійним способом – компоненти знімалися акуратно, без пошкоджень.

Аналіз показує, що подібні розукомплетації операційного вантажного транспорту зростають не тільки у Європі, але й в Америці, Канаді та ряді інших країн. Причину такого явища експерти вбачають у високих цінах на оригінальні запасні частини, вартість яких сильно зросла.

Таким чином, до наймасовіших крадіжок пального з баків фур і товарів з кузовів причепів та напівпричепів, що в основному відбуваються на паркінгах, додалася розукомплектація транспортного засобу. Злодії скручують найбільш ходові комплекти, у т.ч. габаритні.

Крадіжки здійснюються як авансом на склад, так і на замовлення під конкретну модель і колір тягача або причіпної системи.


Тут також класика: знімають решітку, двері та все інше, на що надходить замовлення чи в чому є найбільша потреба на ринку запчастин. Фото: Espen Transport

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну