УКР РУС
Всі новини

Новенькі Toyota Hilux допоможуть у розмінуванні: фото, відео

Американська компанія Tetra Tech за підтримки посольських служб США та Канади в Києві передала українським Силам оборони чотирнадцять нових автомобілів Toyota Hilux.

Всюдихідні машини саперам прийшли адресно

Одержувачем машин адресно стала Державна спеціальна служба транспорту. Разом з технікою для потреб інженерно-саперних підрозділів згаданого формування передано дрони, різноманітне обладнання для розмінування, у т.ч. металошукачі.

Весь транш американцями зроблено задля звільнення української землі від вибухонебезпечних предметів.

Пікапи Toyota Hilux в траншах для Сил оборони останнім часом не часто зустрічаються, тим паче з нульовим пробігом. В основному вони надходять у змішаних партіях постачань від благодійних фондів, волонтерських рухів і територіальних громад хоча й в добротному технічному стані, але не першого року експлуатації.


В цьому ж випадку саперам надано автомобілі з нульовим пробігом. Передавати техніку українським воїнам прибули представник компанії Tetra Tech Міхаель Френсіс Домініке, під патронатом якого закуповувалися машини й спорядження для саперів, та працівники посольства США у Києві.

Передані Держспецтрансслужбі чотиридверні п’ятимісні з формулою 2+3 пікапи Hilux вважаються одними з найміцніших та найнадійніших вантажно-пасажирських позашляховиків у своєму класі.


"Наша мета – підтримати українських саперів, щоб вони могли ефективно та безпечно проводити гуманітарне розмінування, щоб українці повернулись до своїх домівок, і щоб Україна почала економічно відновлюватись", – наголосив представник Tetra Tech Міхаель Френсіс Домініке.


Легкі, прудкі та всюдихідні

Попри максимально допустиму вагу у 2910 кг ці 150-сильні авто доволі економічні, на трасі споживають 6,6 л дизеля, а у змішаному циклі руху – 7,4 - 8 л.


Рамний пікап середньорозмірної групи має дивовижний розгін – сотню набирає за 11 секунд, що для такого типу машин вважається гарним показником.

З кліренсом у 22,7 см, пікап доволі успішно долає бездоріжжя, трав’янисті перезволожені ділянки з багнюкою.


Завдяки всюдихідним шинам та великій протекторній плямі прилягання до поверхні автомобіль легко йде слизькою дорогою в ожеледицю та впевнено долає снігові перемети.

Меморандум працює на перемогу

Отримана техніка без затримки відправилася у підрозділи Держспецтрансслужби. Нагадаємо, компанія Tetra Tech є основним партнером України з реалізації проєктної діяльності Державного департаменту США. Вона має великий досвід реалізації проєктів із розмінування у світі та допомагає нарощувати можливості в цьому напрямку.


Співпраця між Державною спеціальною службою транспорту та компанією Tetra Tech (США) закріпилася підписанням у грудні 2023 року Меморандуму про співпрацю та взаєморозуміння у сфері гуманітарного розмінування деокупованих територій України, що зазнали військового впливу російських окупаційних військ.

Фото/відео: Держспецтрансслужба





Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну