УКР РУС
Всі новини

Майже 100-річний Rolls-Royce Phantom II переробили в електрокар

Британська компанія Electrogenic повідомила про завершення робіт й передачу замовнику Rolls-Royce Phantom II 1929 року, переробленого в сучасний електрокар.

Реставраційні роботи та зміну силового блоку зроблено на автомобілі, що належить голлівудській зірці Джейсону Момоа з "Гри престолів", "Аквамена", "Дюни" та інших кінострічок.

У первісному виконанні автомобіль, як розповідає часопис Іnsideevs, мав 7,7-літровий рядний 6-циліндровий двигун, що виробляв від 40 до 50 кінських сил. У парі з цим агрегатом працювала несинхронізована чотириступенева механічна коробка передач.

В такій стандартній конфігурації Rolls-Royce міг набрати максимальну швидкість 130 км/год. Щоправда, це було в роки "молодості", а в "похилому віці" автомобіль розсипався б уже при досягненні стрілки спідометра до позначки під сотню кілометрів.


При цьому інженери-реставратори зуміли усі системи бездоганно з’єднати та завести на контроль спеціального програмного забезпечення. Його розробили самі ж інженери Electrogeni під цей проєкт.

Реставратори діяли за уже перевіреним алгоритмом: конфігурація батареї адаптувалася спеціально до моделі з розміщенням в оригінальній архітектурі транспортного засобу без внесення будь-яких змін до самої конструкції.


Наразі складна система була порушена через втрату рядного шестициліндрового двигуна. Через це довелося доповнити конструкцію, щоб забезпечити функціонування згаданих вище механізмів.


Програма модернізації торкнулася салону, де Electrogenic подбав про те, щоб зберегти чудові оригінальні риси красивої кабіни, обшитої шкірою та деревом. Було повторно використано рідні елементи керування, а стандартні дисплеї творчо перероблено.

Покажчик рівня палива, який спочатку являв собою вертикальне оглядове скло, тепер став світлодіодним індикатором стану заряду. Амперметр став вимірювачем потужності, який показує споживання електроенергії при розгоні та виробництво енергії при регенерації. Датчик температури оливи тепер показує температуру зарядного пристрою, тоді як датчик температури води – показники електродвигуна.

Оновлення автомобіля поширилося на аудіосистему: в салоні тепер розміщено найсучаснішу високоякісну систему hi-fi з кількома динаміками, вбудованим сабвуфером і підключенням Bluetooth.

Тепер електрифіковану класичну машину голлівудської зірки Джейсона Момоа (див. фото знизу) можна без зусиль завести, вона розганяється плавно й тихо, і їй більше не потрібно їздити з подвійним натисканням зчеплення.


Оновлена гальмівна система без зусиль уповільнює двотонний Rolls-Royce і дає водієві більше безпеки як у місті, так і на заміській дорозі. Плюс до всього електрокар доволі економічний і далекохідний.

В нинішньому стані потенціалу батареї та найсучаснішої трансмісії з функцією рекуперації запас ходу досягає приблизно 240 км. Компанія Electrogenic також розробила різні режими водіння з налаштуваннями "Drive" для нормальної роботи, "Eco" для збільшення запасу ходу та "Sport" для високопродуктивної роботи. Існує також налаштування "regen doubler" для рекуперативного гальмування, яке водій може використовувати на довгих крутих спусках.



Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну