УКР РУС
» » Шведський убивця мін вийшов на розмінування: як він працює
Всі новини

Шведський убивця мін вийшов на розмінування: як він працює

Машина розмінування ScanJack 3500 рисами нагадує форвардер з ділянки лісозаготівлі, однак за призначенням це неймовірних можливостей вбивця мін, схованих навіть глибоко у землі.

Якщо бути точним, то шведський розміновувач з фронтальною двоціповою системою спроможний 100-відсотково знешкоджувати протитанкові міни. З протипіхотними мінами чистота розміновування трохи менша, але 98,2% також гарний результат.

Про появу такої машини в ЗСУ на своїй сторінці телеграм-каналі розповів перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк. Він також навів приклади її основних можливостей, в т.ч. по продуктивності в операційному режимі.

Броньований захист та фронтальні робочі органи 39-тонного (з гусеницями) ScanJack 3500 витримують з мінімальними пошкодженнями вибухи зарядів вагою до 10 кг. Обидва мотовила робочого органу встановлені попереду та обертаються з однаковою швидкістю 360 об/хв. Але операційна глибина у них різна – передній ціп перелопачує землю на глибину до 20 см, а другий – до 30 см.

операційна швидкість руху значно менша – від 200 до 1500 метрів на годину. Тут все залежить від густоти закладених мін та їх потужностей. В середньому на день машина зачищає десь від 10 000 до 30 000 кв. м.


Тут варто згадати одну цікаву відмінність машини розмінування від форвардера. По ходовій вони практично однакові, за винятком того, що у лісового сортиментовоза з ділянки рубки за кабіною встановлено КМУ для навантажувальних/розвантажувальних робіт, чого в розміновувача немає.


Цивільна техніка у транспортному та операційному режимах має передній фронтальний модуль з кабіною і причіпний віз зчленованого типу для вивезення кругляка, а у машини розміновування – навпаки. Там кабіна в операційному режимі позаду, а транспортний хід дорогами уже у звичному положені – модуль кабіни попереду. До того ж вона заброньована, велика площа скління зникла, у невеликі віконниці встановлено бронескло.



Фото/відео: ScanJack та Міноборони України

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну