УКР РУС
Всі новини

Вперше до психолога. Основні питання.

Отже, ви вирішили вперше звернутися до психолога або психотерапевта. Вам порадили фахівця друзі або знайомі, а можливо, порекомендували обрати досвіченого психолога на професійному сайті, такому як У Психолога.
Тож напочатку, як правило, люди цікавляться кількома основними моментаими: як оцінити кваліфікацію психолога, як проходять консультації та скільки їх взагалі знадобиться.

Як оцінити кваліфікацію психолога, чи має бути ліцензія?

Щоб надавати психологічні послуги в Україні, фахівцеві потрібно мати вищу психологічну освіту. Як клієнт, ви можете запитати про освіту психолога перед сесією. Ви маєте право запитати документи про його вищу психологічну освіту (або медичну), а також сертифікати з поглибленого вивчення психології. Українське законодавство не передбачає жодних інших документів, які підтверджують кваліфікацію психолога.

Ліцензія в Україні не потрібна згідно з нашим законодавством. Психолог повинен бути ФОП і сплачувати податки, це єдине підтвердження його практики.

Якщо у вас раптом виникне потреба подати скаргу, то єдиний спосіб — це дізнатися, до якої організації належить психолог, і звернутися до етичної комісії.

Тривалість та кількість консультацій

Що стосується тривалості та кількості сесій, це залежить від ваших індивідуальних потреб. Деяким людям може знадобитися кілька сесій, щоб досягти бажаного прогресу, а хтось може продовжувати працювати з терапевтом довше. Важливо слухати свої почуття та потреби. Тож відповідь на питання тривалості проясниться в процесі перших зустрічей.

Як підготуватися до першої консультації

Зрозуміло, що розповідати про свої нав'язливі думки, тривогу та страхи може бути важко та страшно. Але пам'ятайте, що професіонали, такі як психотерапевти та психологи, навчені та досвідчені у роботі з людьми, які стикаються з подібними проблемами. Їхнє головне завдання - допомогти вам і підтримати вас у цьому процесі.

Якщо ви не знаєте, як це все описати, не хвилюйтеся. Професіонали зазвичай запитують і активно слухають вас, щоб зрозуміти вашу ситуацію та емоційний стан. Вони допоможуть сформулювати ваші думки та почуття, якщо це вам важко зробити самостійно.
Будьте відвертими і не соромтеся розповідати про свої відчуття та думки. Пам'ятайте, що сесії з психотерапевтом чи психологом проводяться у довірчій обстановці, і все, що ви кажете, є конфіденційною інформацією.
 
Перша зустріч може бути ознайомчою, де професіонал поставить вам питання про ваше життя і те, що привело вас на консультацію.
Поступово ви звикатимете і почуватиметеся більш комфортно.
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну