УКР РУС
Всі новини

Ferrari Daytona SP3: нова ікона марки отримала мотор V12

Новинка стане заміною для LaFerrari Aperta та вийде обмеженою серією з 599 автомобілів. Кожен суперкар коштує від 2 мільйонів євро, але купити їх не вийде.

Дизайн Ferrari Daytona SP3 містить певні цитати з кращих трекових моделей марки, але також вирізняється сміливими скульптурними формами, яких бракувало сучасним Ferrari. Новинка представлена у серії машин Ferrari Icona, яка передбачає дрібносерійне виробництво ексклюзивних моделей – раніше у ній було лише дві моделі: Monza SP1 та SP2.

Ferrari Daytona SP3 нагадує про потрійну перемогу італійської стайні у перегонах “24 годинах Дайтони” 1967 року, де Ferrari зайняла 1, 2 та 3 місця. Daytona SP3 ідеологічно близька до LaFerrari Aperta, а в технічному плані має дещо спільне з 812 Competizione – 6,5-літровий V12.







Фото: Ferrari Daytona SP3 / Ferrari

У Ferrari прагнули зосередити увагу водія на керуванні, тому видалили з салону не лише тачскрін мультимедійної системи, а й такі речі, як важелі перемикання передач під кермом, а традиційні важелі склоочисників та сигналів повороту замінили більш компактними органами управління, також змістивши їх з кермової колонки. Ще одна цікава особливість салону Daytona SP3 – регулювання керма та педалей, оскільки обидва крісла у салоні – нерухомі.

У моторному відсіку за сидіннями працює найпотужніший атмосферний двигун Ferrari, запозичений у 812 Competizione. Він був значно модифікований для розміщення в середині шасі, тому навіть змінив позначення з F140HB на F140HC. Разом з тим, його продуктивність трохи збільшилась – до 840 кінських сил і 697 Нм. Працює агрегат у зв’язці з 7-швидкісною роботизованою трансмісією. Першу сотню на спідометрі Daytona SP3 набирає за 2,85 секунди, а далі прискорюється до максимальних 340 км/год.

Ferrari оголосила ціну на Daytona SP3: 2 мільйони євро без урахування податків. Але це, по суті, формальність, оскільки усі 599 машин, запланованих до випуску, вже зарезервовані. Перші замовники почнуть отримувати суперкари у травні 2023 року.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну