УКР РУС
Всі новини

Ціна дизельного пального скоро перевалить за 30 гривень

Зростання цін на бензин та дизельне пальне продовжується. Експерти очікують що вартість дизеля перевищить 30 гривень за літр вже в першій декаді жовтня.

За минулий тиждень ціни на дрібногуртові партії дизельного пального в середньому зросли на 44 коп./л (+1,74%), на бензини – на 5-8 коп./л, або на 0,24%. Про це повідомили в Консалтинговій групі"А-95".

Зростання котирувань на основні види нафтопродуктів спостерігався на європейських ринках усю третю декаду вересня. У результаті цінники додали в середньому $26/т (+2,9%). Зокрема, Brent пройшов шлях з $76 до $78 / бар. (+2,8%), заодно протестувавши позначку в $80/бар.. Це сталося вперше з жовтня 2018 року.

Вартість спотових контрактів на дизельне пальне в Середземномор'ї за тиждень зросла майже на $26/т, або приблизно на 4,1%, до $665/т. На північному заході Європи зростання дизеля також склало $25/т, або на 4,2%, – до $671/т. При цьому бензини тут здорожчали на $40/т, або на 6%, – до $750/т.

Вісті з Європи продовжили штовхати український ринок угору. Під кінець тижня в Коростені торгували UPG і"Фактор" – за 25,20 і 25,10 грн/л відповідно, що дорожче на 10-20 коп./л, ніж тижнем раніше. На Новограді мозирський ресурс продавали за 25,30-25,50 грн/л, тобто, плюс 20-25 коп./л.

У столичному регіоні прайси виросли в середньому на 20-30 коп./л, пропозиції коливалися у вузькому діапазоні 25,40-25,60 грн/л. Більше інших хотіли продати"Анвітрейд" і"Мартін Трейд", пропонуючи продукт трохи нижче за ринок – за 25,35 грн/л.

У Консалтинговій групі"А-95" очікують, що підвищення гуртових цін перекинеться на автозаправні станції в першій декаді жовтня. Потенціал зростання по бензину А-95 становить щасливі 33 коп./л (до 31,50 грн/л), по ДП – нещасливі 64 коп./л. Таким чином, дизель обіцяє подолати психологічний рівень в 30 грн/л.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну