УКР РУС
Всі новини

Розроблено новий препарат для лікування тяжкої астми

Нещодавно стало відомо про результати дослідження препарату Тезепелумаб для лікування астми. Ліки є спільною розробкою англо-шведської фармацевтичної компанії AstraZeneca та американської транснаціональної біофармацевтичної компанії AMGen.

FDA надало пріоритетну перевірку Тезепелумабу для терапії важкої астми, про що стало відомо напередодні початку гібридного конгресу 2021 Європейської академії алергії та клінічної імунології. Пріоритетний розгляд дозволяє після оцінки препарату затвердити його в більш короткі терміни – протягом пів року (замість стандартних 10 місяців).

У всьому світі на астму страждає близько 340 мільйонів осіб, і приблизно у 10% з них є важкі захворювання. Алергічна астма є найбільш поширеним типом астми у дітей і дорослих і зараз, мабуть, відзначається її зростання.


Приблизно 15% людей, які страждають на астму, все ще погано реагує на стандартну терапію за допомогою інгаляційних глюкокортикоїдів і бета-агоністів тривалої дії, тому наявність додаткових способів лікування дуже важлива.

Результати дослідження

На конференції EAACI доктором медичних наук, членом клінічного факультету кафедри медицини та педіатрії Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Джонатаном Коррен були представлені результати третьої фази рандомізованого подвійного сліпого плацебо-дослідження Тезепелумабу NAVIGATOR.

У дослідження NAVIGATOR були включені пацієнти у віці 12-80 років, які отримували середні або високі дози ICS і, принаймні, одне з додаткових контрольних ліків з пероральними кортикостероїдами або без них. Учасники були випадковим чином розподілені в співвідношенні 1: 1 для отримання 210 мг Тезепелумабу підшкірно кожні 4 тижні протягом 52 тижнів або плацебо.

Пацієнти повинні були мати як мінімум два загострення в попередньому році, що вимагають системних стероїдів, і багато пацієнтів лікувалися в лікарні або відділенні невідкладної допомоги.

Дослідники виявили, що Тезепелумаб знижує середньорічну частоту загострень астми на 56% у порівнянні з плацебо у дорослих і підлітків, що страждають на важку неконтрольовану астму, незалежно від того, підходили вони чи ні для Омалізумабу (Xolair), який зазвичай використовується для лікування. При цьому аналіз тих, хто підходив для застосування Омалізумабу, виявив ще кращі результати – зниження на 67%.

З 1061 випадково вибраних пацієнтів 1059 отримували досліджуване лікування, і в цих групах 359 пацієнтів відповідали критеріям призначення Омалізумабу, а 695 – не відповідали.

За словами виробників, NAVIGATOR – перше випробування фази 3, яке продемонструвало користь при важкій астмі незалежно від еозинофілів шляхом впливу на стромальний лімфопоетін тимусу (TSLP – цитокін, отриманий з епітеліальних клітин, які мають вирішальне значення в патогенезі астми).

Переваги препарату

Доктор медичних наук, фахівець з алергії з Університету Північної Кароліни в Чапел-Хілл Скотт Коммінс сказав, що аспект TSLP робить Тезепелумаб особливо привабливим у лікуванні астми. За його словами, використовуючи інгібітор TSLP можна виявити алергічне запалення на дуже ранній стадії.

Ще один привабливий аспект полягає в тому, що Тезепелумаб показав ефективність у пацієнтів з алергією, які відповідають критеріям прийому Омалізумабу, але також вплинув на тих, хто не відповідав критеріям.

Згідно з результатами випробувань, Тезепелумаб – додаткові ліки, які можуть працювати при алергічній і неалергічній астмі, в т. ч. у тяжкому перебігу. Дослідники відзначають, що крім зменшення загострень препарат також покращує функцію легенів, показники якості життя, пов'язані зі здоров'ям, і інші симптоми астми у вторинних кінцевих точках.

Не пропусти блискавку! Підписуйся на нас в Telegram

Джерело: obozrevatel.com
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну