УКР РУС
» » Ексрадник Зеленського "злив" у ЗМІ розмову з Джуліані перед скандальним дзвінком Трампа
Всі новини

Ексрадник Зеленського "злив" у ЗМІ розмову з Джуліані перед скандальним дзвінком Трампа

Ексрадник президента України Ігор Новіков "злив" у ЗМІ телефонну розмову з Руді Джуліані, яка передувала скандальному дзвінку Дональда Трампа до Володимира Зеленського. Розшифровку розмови отримав журнал Time на початку лютого 2021 року.

Новіков стверджує, що 40-хвилинна бесіда відбулася 22 липня 2019 року, за три дні до того, як говорили Трамп і Зеленський. 

Джуліані, особистий адвокат Трампа, хотів добитися від України кримінального розслідування щодо сина Джо Байдена. У публікації мовиться, що Джуліані під час розмови висловлювався достатньо обережно, уникаючи прямого прохання про послугу, але його натяки були достатньо прозорими.

Під час розмови Джуліані нібито сказав: "Усе, що нам потрібно від президента (Зеленського – ред.), щоб він сказав: "Я доручаю це чесному прокурору, і він розкопає докази, що існують". При цьому він обмовився, що не має на меті "створювати проблеми тим, хто не заслуговує на це".

Як відомо, Джуліані раніше говорив, що зв'язатися з офісом Зеленського його просив Держдеп.

Представники ОП сприйняли розмову з адвокатом Трампа дуже серйозно, стверджує Новіков. Він заявив: "Після того, як ми поклали слухавку, я не мав жодного сумніву, що нам загрожує серйозна небезпека".

Новіков також каже, що за кілька днів потому під час телефонної розмови із Зеленським Трамп фактично повторив слова Джуліані, сказавши, що "було б добре" вивчити справу Байдена.

Українські чиновники 1,5 роки тримали стенограму розмови під секретом, але після приходу до влади у США нового президента вирішили її оприлюднити.

Новіков своєю чергою заявив, що він готовий тепер свідчити проти Джуліані: "Я вважаю, що дії (колишнього – ред.) мера (Нью-Йорка – ред.) Джуліані загрожували нашій національній безпеці. Ми несемо відповідальність за те, щоб будь-які зусилля, направлені на втягування нашої країни у внутрішню політику союзників не залишалися безкарними".

Нагадаємо, у США оголосили про запуск процедури імпічменту президента Дональда Трампа через його ймовірний тиск на президента України Володимира Зеленського під час їхньої телефонної розмови в липні 2019 року.

6 листопада нові свідчення Конгресу надав посол США в Європейському Союзі Гордон Сондленд. За його словами, президент Сполучених Штатів сказав українському високопосадовцю, що "країна не отримає американської воєнної допомоги, якщо публічно не зобов'яжеться провести розслідування", яких хоче Трамп.

Нагадаємо, що телефонна розмова із Зеленським призвела до того, що Трампу оголосили імпічмент у Нижній палаті Конгресу США. Верхня – Сенат – його виправдала.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну