УКР РУС
» » Українська чоловіча збірна тріумфувала на Чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики – як це було
Всі новини

Українська чоловіча збірна тріумфувала на Чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики – як це було

Перші в медальному заліку. Українська чоловіча збірна зі спортивної гімнастики тріумфувала на Чемпіонаті Європи у Туреччині. Спортсмени здобули п'ятнадцять медалей. Серед переможців – черкасець Ілля Ковтун. Він став абсолютним чемпіоном серед юніорів та поповнив скарбничку медалей п'ятьма золотими та однією срібною. Як чемпіон готувався до змагань та чи вплинув карантин на результати – знає журналіст "5 каналу" Олександр Таран. 


Сімнадцятирічний Ілля Ковтун нещодавно повернувся з турецького Мерсіна. Там відбувався Чемпіонат Європи зі спортивної гімнастики серед чоловіків. Спортсмен здобув золото у командному та індивідуальному багатоборстві, на коні, кільцях і паралельних брусАх, а в опорному стрибку завоював срібло. Завдяки успіху Іллі Україна посіла перше місце в загальному медальному заліку.

"Дуже складно було, бо до цього у нас не було так багато змагань. Все був карантин і дуже сильно волновался. Суперництво відчувалося потому, что были сильные ребята с других стран", – каже чемпіон Європи зі спортивної гімнастики Ілля Ковтун.

Через карантин змагання зі спортивної гімнастики не проводили понад пів року. Аби не втратити форму, п'ятиразовий чемпіон Європи тренувався вдома.

"Я думаю, якби не було карантину, то результат міг би бути і краще. Ще б турнік би зробив максимальну базу і, думаю, не впав би на четвертому перельоті", – каже Ілля Ковтун.

Тренерка Ірина Надюк знає Іллю змалечку, тренувала його і до чемпіонату Європи. Розповідає, що у його перемозі на цих змаганнях не сумнівалася, адже бачила як старАнно спортсмен готувався.

"Він як машина, як становиться до станочку так і працює. Це дуже почесно, тому що багатоборство більш показує, що воно більш вимогливе до роботи, більше треба працювати, всі шість приладів треба тримати на гідному рівні", – розповіла старша тренерка молодіжної збірної команди України зі спортивної гімнастики Ірина Надюк.

На спортивну гімнастику хлопця привела мама, коли йому було чотири роки. Про те, що цим видом спорту Ілля займатиметься професійно, не думали ні батьки, ні він сам.

"Він на той час був такий маленький, кругленький, пухкенький. Плакав, не хотів тренуватися. Його змушували, заставляли, але потім пішло та поїхало", – каже тренерка Іллі Ірина Надюк.

Спортивну гімнастику Ілля вважає сенсом свого життя. Цього року закінчив школу та вступив до Національного університету фізичного виховання і спорту на тренерський факультет.

"Це і є моя мрія, я хочу виховувати таких самих хороших людей, спортсменів як стараюсь бути я", – каже Ілля.

Свій ранок п'ятиразовий чемпіон Європи зі спортивної гімнастики починає не з кави, а з вправ на коні, кільцях та паралельних брусах. 

Майже щодня чемпіон тренується по десять годин. Зараз він готується до переходу з юніорської команди у дорослу, а також до боротьби за кубок світу та дорослого чемпіонату Європи та Олімпійських ігор.

Олександр Таран, Олександр Химич, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну