УКР РУС
» » Тепла підлога: як обрати найбільш якісну і заощадити на опаленні житла
Всі новини

Тепла підлога: як обрати найбільш якісну і заощадити на опаленні житла

– Що таке тепла підлога?

– Тепла підлога – це комфортна система, яка складається з двох елементів – нагрівальний кабель та терморегулятор.

Є два типи теплої підлоги: електрична кабельна (Nexans) та гідравлічна рідинна. Перша складається з нагрівальних кабелів та терморегуляторів. Інша система – це система трубок, вмонтована в поверхню підлоги, по якій протікає рідина – або спеціальна речовина, або вода.

– Які популярні системи саме в Україні? Що замовляють у вашій компанії і чому?

– Електрична тепла підлога Nexans дуже популярна. У середині – кінці 90-х років тепла підлога була ноу-хау. Зараз це рівень must have, доступно продається в багатьох DIY-мережах нашої країни.

Споживач може, за бажання, навіть сам її встановити. З професійної точки зору, потрібно звертатися до спеціалістів. Але якщо є велика потреба, можна самостійно встановити теплу підлогу, керуючись фаховими порадами і читаючи інструкцію.

– Наскільки безпечна ця технологія?

– Абсолютно безпечна. Нагрівальні кабелі мають декілька шарів ізоляції, вони екрановані.

– Яке покриття має бути встановлене у системі теплої підлоги?

– Сама конструкція – це нагрівальний кабель, вмонтований в підлогу. Найкраще покриття для електричної теплої підлоги – керамічна плитка, тому що теплопровідність керамічної плитки висока. Але за великого бажання тепла підлога може використовуватися і з ламінатом, і з дерев'яним покриттям.

– А яке покриття ви не радите використовувати?

– Nexans – це гнучка система, яка підходить практично під кожне покриття, але найкраще – це керамічна плитка.

Лінолеум теж можливо використовувати, але потрібно зважати, що покриття для підлоги повинно бути призначене виробником для використання із системою теплої підлоги.

– Тобто якщо підбираємо ламінат, цю інформацію треба шукати в інструкції до нього?

– Так. Власне, більшість продуктів, які є на ринку, підходять для теплої підлоги. Треба звертати увагу, що при нагріванні матеріал, наприклад, може потріскатись. Тепла підлога буде працювати нормально, а зовнішнє покриття буде зношуватись.

Зазвичай ідеться про невеликі температури. Але ж теплу підлогу хочеться зробити раз і надовго. Тому найкраще покриття – це керамічна плитка.

– Наскільки використання теплої підлоги може впливати на комунальні рахунки?

– Чим більша зона обігріву, тим більше споживання електроенергії. Але зазвичай тепла підлога не використовується по всій зоні помешкання. Вона використовується в кухні біля робочої стійки чи, можливо, по всій кухні, в санвузлі чи в коридорі. Через програмний терморегулятор можна контролювати увімкнення і вимкнення системи в автоматичному режимі.

Наприклад, хочеться зайти вранці на кухню – і щоб підлога була тепла. Значить, приблизно о 6:00 годині вона вмикається, працює до 7:00-8:00. А коли людина виїжджає з дому – система вимикається. А потім вмикається увечері, коли сім'я повертається додому. Вихідні дні можна налаштовувати по-різному.

– Як часто потрібно виконувати діагностику цієї системи?

– Оскільки електрична тепла підлога Nexans складається лише з двох елементів – нагрівального кабеля і терморегулятора, – діагностики як такої не потрібно. Якщо говорити про діагностику перед сезоном, вона не потрібна. Якщо йдеться про період 5-10 років, це можна робити. Зазвичай вона не потребує зайвого втручання. Системи по 10 років працюють – і все нормально, без зауважень.

– Ваша компанія виконує повний цикл робіт? Окрім продажу продукції, ви ще допомагайте встановлювати її?

– Ми надаємо повний обсяг робіт: професійна консультація, підбір обладнання; ми можемо продавати ці системи, монтуємо і налаштовуємо на робочий режим.

Ми не встановлюємо жодних лімітів, тобто будь-яка людина, яка планує ремонт свого помешкання, читаючи інструкції, може все зробити без проблем. Це не так складно. Ми відкриті практично 24/7 для консультацій, даємо їх розгорнуто. На нашому сайті багато відео.

– Ви цього року брали участь у конкурсі "Вибір року" в Україні і стали одним із переможців. Як змагання вплинуло на вашу команду?

– Це восьма наша перемога в цьому конкурсі. Участь у такому заході – це і складно, і відповідально. Адже кожен клієнт має бути задоволений нашою продукцією. Кожна нова перемога відрізняється від іншої. Коли перемагаємо, відчуваємо, що ми дійсно лідери, несемо тепло, яке користується популярністю.


5 канал

Нам приємно бачити результати роботи нашої команди. В компанії "Розумний дім" працює понад 100 кваліфікованих спеціалістів – інженери, проектувальники, продавці, менеджери, логісти, бухгалтері, керівники відділів – велика команда з різними професіями, залучені до проектів. Проекти різні. Ми працюємо дуже широко з В2В-сектором.

Фестиваль-конкурс "Вибір року" зайвий раз "підганяє" нас, бо лідер повинен бути найкращим.

Ми з повагою ставимося до споживачів, до конкурентів. Конкуренцію ми розглядаємо як функцію, яка дає ставати кращими. Ми дивимося на конкурентів, де є гарні рішення, на які ми звертаємо увагу і стараємося для наших споживачів.

– Як виник бренд Nexans і як ви стали офіційним дистриб'ютором?

– Nexans – це французька торгова марка, підприємство, яке працює понад 100 років. У світі нараховується понад 120 заводів торгової марки Nexans. Це кабелі, які навіть прокладаються по дну океану для зв'язку між континентами. Лише один завод у Норвегії виготовляє нагрівальний кабель, який ми імпортуємо в Україну і пропонуємо споживачам.

Nexans – це винахідник нагрівального кабелю. Нагрівальні кабелі вони виготовляють близько 90 років. Офіційний строк служби такого кабелю – понад 60 років.

– Скільки часу Nexans представлений в Україні?

– Компанія "Розумний дім" займається дистрибуцією нагрівальних кабелів Nexans із 2006 р. До цього, напевно, були компанії, які самі знаходили цей продукт за кордоном і привозили. Але ціленаправлено масштабно цією діяльністю почала займатися тільки наша компанія "Розумний дім". Ми надаємо кінцевому споживачу практично весь спектр послуг зі встановлення теплої підлоги.

– Скільки років ви працюєте в компанії? Як потрапили в цю сферу?

– У цю сферу я потрапив майже випадково. У 2003 р. я був студентом Київського політехнічного інституту, працював промоутером в одній із DIY –мережі. Моя задача була – інформувати кінцевих споживачів. Робота з людьми мене зацікавила. З 2011 року я працюю в компанії "Розумний дім".

– Скільки коштує утеплити підлогу?

– Найпростіший терморегулятор коштує приблизно 500 грн. Програмовані терморегулятори дорожчі, але вони дозволяють значно і заощадити. Є такі, що працюють через мобільний додаток: можна віддалено вмикати і вимикати, регулювати графіки.

Є терморегулятори, які працюють в автоматичному режимі: задається потрібна температура – і система підтримує її. Є програмовані терморегулятори: пристрою задається певна програма, і вона у будні і вихідні працює за потрібним споживачу графіком.

Дуже популярними є Wi-Fi-додатки, вони допомагають найбільш економно використовувати теплу підлогу. Програмовані терморегулятори з Wi –Fi –керуванням коштують від 2000 грн.


Тепла підлогаРозумний дім

І з урахуванням того, що ремонт, як правило, робиться не кожен рік, то в бюджеті ремонту це невеликі гроші.

Вартість комплекту нагрівального кабелю, який вмонтовується в поверхню підлоги, варіюється від 500 грн – залежно від необхідної площі.

– На що звертати увагу споживачу, щоб не придбати неякісну технологію?

– В першу чергу, треба звертати увагу на товарний вигляд продукту, на те, де ви купуєте продукцію. Ми продаємо і даємо покупцю найширші можливості: можна через інтернет купувати, через DIY-мережі, через наших партнерів, дилерів, через наш кол-центр. По всій Україні ми маємо власну дилерську мережу.

Для нагрівальних кабелів Nexans 60 років – це підтверджений строк експлуатації. На що слід звертати увагу? Зовнішній вигляд, точка продажу, заповнений гарантійний талон із підписом та печаткою продавця. Треба звертати увагу на сам кабель. Nexans на ізоляції під температурою витискає назву. Завод працює автоматизовано, і нагрівальні елементи в коробку потрапляють автоматично, без участі людей.

– Що означає повна гарантія і як вона діє?

– На нагрівальний кабель Nexans завод-виробник запропонував 20 років повної гарантії. Тобто якщо протягом 20 років система, змонтована відповідно до інструкції, працює – і раптом виходить з ладу, наприклад, нагрівальний кабель, то ми відшкодовуємо, ремонтуємо, заміняємо нагрівальні елементи і все, що з ними пов'язано.

– Як щодо будинків зі старою електрикою, де можливі перепади напруги? Що ви радите в цьому випадку?

– Ставити стабілізатори. Якщо немає стабілізатора напруги чи є ситуація з перепадами, система стійка до цього. Якщо ж будуть форс –мажори чи великі піки, все можна замінити. Тобто не буде так, що людина встановила теплу підлогу, але виник один аварійний випадок – і на тому все закінчилось.

– Ви гарантує та підтримку в цьому випадку?

– Звичайно.

– Що б ви побажали українцям із нагоди різдвяних та новорічних свят?

– Нашим споживачам хочу порадити, щоб у кожній оселі була встановлена тепла підлога Nexans, несла комфортне тепло – і це тепло відповідало найвибагливіших бажанням.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну