УКР РУС
» » Аварійний стан чи будівництво багатоповерхівки: чому призупинили роботу садка у Черкасах – сюжет
Всі новини

Аварійний стан чи будівництво багатоповерхівки: чому призупинили роботу садка у Черкасах – сюжет

Замість дитячого садка – багатоповерхівка. У Черкасах посеред навчального року призупинили відвідування одного з дошкільних закладів. Офіційна версія – аварійність будівлі. Але батьки вихованців переконані – цю ділянку в центрі міста хочуть забудувати. Вони вкотре прийшли до закладу, щоби з’ясувати, коли можна повертатися, але відповідей не отримали. Журналістка "5 каналу" Яна Лимаренко знає більше. 


Уже два тижні поспіль у цей садок замість дошкільнят майже щодня ходять їхні батьки. Щоби дізнатися, коли заклад відновить роботу. Два тижні тому їм неочікувано повідомили: вся будівля аварійна і діти тут перебувати не можуть.

Частину дітей відвели в інші садки, але більшість змінювати колектив і вихователя не хочуть. Тож батьки беруть відпустки і вже два тижні сидять із дітьми вдома. Ольга свою 4-річну Машу взяла і на батьківські збори, бо ні з ким залишити вдома.

"Ми не хочемо зараз травмувати дитину, щоб ходити до іншого вихователя", – каже Ольга Поліщук.

Серйозних проблем, щоби визнати всю будівлю аварійною – батьки не бачать. Але помітили: поруч саме почалося будівництво багатоповерхівки.

"У нас виникає питання – чи не пов'язано це з тим що поруч будуються 17-поверхові будинки, і цю територію у центрі міста хочуть просто забрати", – каже батько одного з вихованців Сергій.

У садочку пояснюють: дозвіл працювати станом на перше вересня у закладу був, але два тижні тому працівники помітили, що у кімнаті з’явилися тріщини на стінах.

"Підлога трошки просідає, тому піднятий лінолеум, буде комісія, яка визначить в зв’язку з чим і так само тут наклеєні були маячки, вони поки що далі не ссуваються і ми будемо чекати висновків експертної комісії", – каже вихователька Вікторія.

Цьому дошкільному закладу понад 60 років. Він зведений на землі, під якою проходили комунікації тютюнової фабрики, що була розташована неподалік. Користуватися ними перестали вже давно. Місцеві чиновники пояснюють – ґрунт почав просідати під однією з частин дитсадка, саме там, де і були прокладені труби. Тому й вирішили – негайно припинили навчання дошкільнят.

"Ті труби, які йшли туди- їх просто засипали, ніхто їх там не демонтував, там ущільнення грунту відповідно не робилося, тому ці усадки і відбуваються, вона ж не тільки тут, її видно і на дворі цю усадку. Тому там дійсно якісь порожнини є", – переконує начальник управління економічного розвитку департаменту освіти міськради.

І будівництво сусідньої багатоповерхівки, кажуть у міськраді – тут ні до чого.

Однак батьки переконані: ті тріщини тут уже не менше 5-ти років. Вони просять відкрити хоча б половину закладу, під якою немає труб. Або ж зобов’язати інші садки прийняти їх цілими групами разом із вихователями. Батьки стверджують: так їм обіцяли спочатку, але не зробили.

Коли діти зможуть повернутися на навчання – управлінці не кажуть. Дозвіл має дати спеціальна комісія – після обстеження будівлі. За найкращих перспектив – доведеться укріплювати фундамент, а це не менше кількох місяців. Однак батьки хвилюються, що через кілька місяців повертатися вже буде нікуди.

Яна Лимаренко, Вячеслав Ромодан, Черкаси, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну