УКР РУС
» » "Зеленський не сприймає серйозно ситуацію з коронавірусом": Рева про дії президента під час пандемії
Всі новини

"Зеленський не сприймає серйозно ситуацію з коронавірусом": Рева про дії президента під час пандемії

Якщо президент України Володимир Зеленський демонструє в травні-місяці неправильне ставлення до проблеми, то це свідчіть про те, що він серйозно цю ситуацію не сприймає. Про це в ефірі ток-шоу "ПОЛІТКЛУБ з Віталієм Портниковим" на "5 каналі" сказав ексміністр соціальної політики (2016-2019) Андрій Рева.

"Можна говорити про те, що каже наука, що каже чужий досвід. Ви повинні розуміти, що це має значення в тому випадку, коли люди, яким ви це розповідаєте і які приймають політичні рішення, це розуміють. Якщо вони цього не розуміють, то всі ваші розмови, весь міжнародний досвід вони їх ігнорують", – заявив політик.

За його словами, пандемія – це надзвичайна ситуація. І коли весь світ починає вживати заходів, то влада України не може опинитися обабіч цього "магістрального шляху".

"Що ми робимо? Березень-місяць, ми вводимо тотальний локдаун. Через два місяці президенту кажуть: "Буде друга хвиля, зараз це тільки початок". Травень-місяць. Президент каже, що Україна виглядає по коронавірусу найкраще в Європі. Скажіть, якщо перша особа в країні демонструє в травні таке ставлення до проблеми, то про що це свідчіть? Про те, що він серйозно цю ситуацію не сприймає", – зазначає Рева.

Ексміністр заявив, що внаслідок цього був створений коронавірусний фонд (65 млрд грн) і гроші з цього фонду були відправлені на ремонт доріг – замість того, щоб навчати лікарів і закуповувати медобладнання.

"Травень, у нас є 6-8 місяців для того, щоб вжити заходів, підготуватися до серйозної хвилі. Це надзвичайна ситуація, ми повинні підготувати лікарні, ліжко-місця необхідно обладнати киснем, потрібно закупити обладнання, потрібно навчити інфекціоністів. Лікарям потрібно пройти навчання на базі наших медичних вишів. Фінансуйте це процес, заплатіть 300% медикам. Це війна! 240 медиків загинули. У вересні-місяці нарешті починають перераховувати кошти на доплати медикам (у квітні прийнято це рішення). На той час не було проведено жодної закупівлі по тендерах медичного обладнання. Все, що буле куплено, – куплено за кошти благодійників", – розказав Андрій Рева.

Він нагадав, що кошти на лікарні почали надходити на початку жовтня, але в липні-місяці за гроші в цього коронавірусного фонду (внесені зміни до Держбюджету), було дозволено будувати дороги.

"35 млрд грн з цього фонду відправлено на будівництво доріг. Ми в умовах війни, і влада демонструє непрофесійність, інфантилізм, безвідповідальність перед народом. Далі, в лютому місяці (2021 р., – ред.), буде хвиля сезонного грипу, яка накладеться на те, що ми маємо з коронавірусом. От тоді потрібен буде локдаун, і негайно", – підсумував ексміністр.

Нагадаємо, що станом на 4 грудня 2020 року в Україні виявлено 15 131 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну