УКР РУС
» » МВС хочу пом'якшити процедуру виготовлення та присвоєння номерних автомобільних знаків – проєкт закону
Всі новини

МВС хочу пом'якшити процедуру виготовлення та присвоєння номерних автомобільних знаків – проєкт закону

Міністерство внутрішніх справ хоче внести зміни до законодавства, щоб пом'якшити процедуру виготовлення та присвоєння номерних автомобільних знаків. Про це повідомив заступник очільника МВС Сергій Гончаров на брифінгу після засідання Кабінету міністрів, передає "Українська правда".

За словами Гончарова, уряд підтримав пропозицію МВС щодо цього законопроєкту. У відомстві пропонують, щоб при реєстрації транспортного засобу в сервісному центрі МВС людина отримувала свідоцтво про реєстрацію, а номерний знак на свій розсуд замовляла в тому місці, яке має право виготовляти їх за державним стандартом.

"Це спрощує процес забезпечення номерними знаками громадян: вони можуть обирати будь-які комбінації з вільних, а не лише ті, які знаходяться в сервісному центрі. Це розширить можливість реєстрації через електронні кабінети, ЦНАПи та ін. Це суттєво спростить життя як бізнесу, так і державі і громадянам. Сподіваємось, що народні депутати підтримують цю ініціативу", – переконує Гончаров.

У пояснювальній записці проєкту закону вказано, що головний сервісний центр МВС щороку проводить тендерну процедуру щодо замовлення виготовлення та закупівлі номерних знаків на транспортні засоби, що відповідають установленим вимогам. А номера, які замовляють, пізніше передаються до місцевих сервісних центрів.

У МВС хочуть спростити цю економічно невигідну процедуру, адже держава витрачає зі свого бюджету більшу суму коштів, ніж коштує сам номерний знак.

Тож МВС хоче передати функцію з виготовлення номерних знаків на транспортні засоби суб'єктам господарювання, які нададуть МВС відповідні документи і сертифікат ДСТУ, чим, власне, підтвердять можливість виготовлення номерних знаків відповідного зразка. Це сприятиме розвитку малого бізнесу, переконані у відомстві.

Пояснюється, що власник транспортного засобу зможе сам через електронний кабінет водія знайти вільний номерний знак у будь-якому територіальному сервісному центрі МВС та забронювати його, а після цього замовити виготовлення в суб'єкта господарювання за своїм уподобанням.

Єдина обов'язкова вимога до суб'єктів господарювання, що будуть виготовляти номерні знаки, – вони повинні відповідати встановленим вимогам.

А от МВС і далі займатиметься обліком таких суб'єктів господарювання з метою отримання інформації щодо виготовлення номерного знака, у разі якщо номерний знак не відповідатиме встановленим вимогам.

Нагадаємо, електромобілі отримають спеціальні номерні знаки зеленого кольору.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну