УКР РУС
» » Друге дихання протесту: студенти київського олімпійського коледжу під Кабміном вимагали звільнення міністра освіти – сюжет
Всі новини

Друге дихання протесту: студенти київського олімпійського коледжу під Кабміном вимагали звільнення міністра освіти – сюжет

Після вчорашньої штовханини під будівлею столичного олімпійського коледжу, де поліція побила і затримала студентів та викладачів – спортсмени прийшли на вулицю під Кабінет Міністрів. Вимагали не передавати коледж під керівництво університету фізкультури і звільнити виконувача обов'язків міністра освіти Сергія Шкарлета. Урядовці кажуть, що студенти дарма непокояться — майно залишається за коледжем і нікого не скорочуватимуть. Чи ймуть віри в закладі – розбиралися журналісти "5 каналу".


Викладачі університету кажуть – хочуть працювати і готувати дітей-чемпіонів, майбутнє України. Переконані, що реорганізації не буде.

Без оптимізму стежать за реорганізацією викладачі та студенти Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного. Посилило протистояння побиття й затримання представників навчального закладу. У четвер до Олімпійського коледжу приїхала ліквідаційна комісія. В її складі був представник міністра освіти і ректор Університету фізвиховання Євген Імас. Саме йому і мають передати в управління навчальний заклад. Комісію зустрів пікет. Протистояння завершилося бійкою.

У коледжі переконані - за реорганізацією криється рейдерське захоплення закладу.

"Відбувся реванш і вони намагаються в швидкі темпи заволодіти майном коледжу. це 16 ГА землі, спортивні споруди і і навчальні корпуси.стадіони, гуртожитки", – каже директор коледжу Олексій Семенюшко.

Водночас у Міносвіти закиди про рейдерство відкидають. І наголошують - робочі та навчальні місця не скорочуватимуть.

У Міносвіти переконують, що нічого страшного у цій реорганізації немає. Мовляв, коледж лише реорганізовується, а не ліквідовується, а всі студенти будуть переведені до університету.

Поки противники реорганізації мітингували під Кабміном, у Деснянському відділі поліції продовжували тримати Єгора Батарова. По обіді п'ятниці таки відпустили. Та за кілька хвилин Єгору в присутності адвокатів, посеред коридору відділу оголосили про підозру за статтею хуліганство та опір працівникам поліції.

"Якщо це буде рухатися в цьому ж напрямку, то вони будуть звертатися до слідчого судді, просити якийсь запобіжний захід. На щастя, тримання під вартою вони просити не можуть, максимум попросити - це цілодобовий домашній арешт. Але тут немає кримінального правопорушення", – каже адвокат Віталій Цокур.

Адвокат Віталій Цокур подаватиме заяву до ДБР про незаконне затримання працівниками поліції. Щоби поставити крапку в конфлікті довкола Олімпійського коледжу, міський голова Києва звернувся до Міністерства освіти.

"Щоб припинити спекуляції навколо закладу, думаю, Міністерство освіти має докладно пояснити, що саме зміниться в управлінні коледжем і хто нагнітає ситуацію щодо цієї теми", – сказав міський голова Києва Віталій Кличко.

Від коментарів утримується вже другий день поспіль ректор університету фізичного виховання і спорту Євген Імас. На телефонні дзвінки у закладі не відповідають. Водночас Окружний адмінсуд міста відкрив провадження у справі щодо оскарження розпорядження Уряду про реорганізацію Олімпійського коледжу. З позовом до Кабміну та Міносвіти звернулася профспілка працівників і студентів коледжу. Підготовче засідання призначене на 17 листопада. 

Олена Рибінська, Едвард Белінський, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну