УКР РУС
Всі новини

Кабмін затвердив "карантинні" правила проведення виборів

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок здійснення протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів, повідомляє Урядовий портал.

"Відповідним рішенням, ухваленим на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів 14 вересня, встановлено додаткові вимоги щодо протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів на період дії карантину у зв'язку з поширенням на території України COVID-19", – мовиться в повідомленні.

Зазначається, що проводитиметься опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань та температурний скринінг усім особам, які заходитимуть до приміщень для голосування та приміщень виборчих комісій. На вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування мають бути антисептики для рук. Також мають бути обладнанні місця для централізованого збору та утилізації засобів індивідуального захисту.

У приміщеннях буде нанесена розмітка, що вказує на дотримання дистанції не менш ніж 1 м. Потоки виборців, на вхід та на вихід, мають бути розділені. Крім того, рекомендується одночасне перебування у приміщенні виборців із розрахунку не більш ніж троє осіб на один стіл для видачі бюлетенів. Стільці, столи, меблі, які використовуються виборчою комісією, мають бути виготовлені з матеріалів, що можна продезінфікувати. Використання тканини на столах не дозволяється.

Члени виборчої комісії мають дотримуватися фізичного дистанціювання. Тобто сидіти на відстані не менш ніж 1 м один від одного або застосовувати фізичні бар'єри, наприклад, прозорі екрани. Протирання дверних ручок, поручнів, сидіння тощо дезінфекційними засобами потрібно проводити не рідше одного разу на 2 години, а вологе прибирання приміщення – не рідше одного разу на 4 години. Обробляти окремі частини виборчих скриньок також можна, але потрібно не допустити потрапляння речовини та засобів дезінфекції всередину виборчої скриньки.

Виборці мають дотримуватися протиепідемічних заходів, обробити руки дезінфекційними засобами перед входом до приміщення, перебувати в респіраторі або захисній масці. При цьому члени виборчої комісії можуть звернутися до виборців із проханням тимчасово зняти маску для підтвердження особи. Рекомендовано не брати дітей до виборчих дільниць і користуватися особистою ручкою.

Виборці, які перебувають на самоізоляції, можуть здійснювати голосування за місцем перебування. Для цього потрібно не пізніше 20 години останньої п'ятниці перед днем виборів подати заяву з доданою довідкою медустанови про стан здоров'я (перебування на самоізоляції). У день голосування таким виборцям необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, який підтверджує особу та громадянство України. Члени комісії, які забезпечують голосування за місцем перебування, мають бути в масках, рукавичках, захисному щитку й після кожного відвідування проводити утилізацію засобів захисту.

Усі члени виборчої комісії, офіційні спостерігачі, поліцейські, працівники органів, закладів, установ, на території яких розміщені приміщення для голосування та приміщення виборчих комісій, повинні мати засоби захисту.

У разі виявлення коронавірусу в одного з членів виборчої комісії всі інші члени виборчої комісії можуть продовжувати виконувати свої функції за відсутності симптомів респіраторних захворювань. У разі наявності контакту з хворим без застосування засобів індивідуального захисту такі члени виборчої комісії направляються на самоізоляцію в порядку, встановленому законодавством.

До роботи на спеціальних виборчих дільницях, утворених у стаціонарних закладах охорони здоров'я та в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським рекомендується не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти тестування на наявність COVID-19 методом ПЛР. Після завершення підрахунку голосів, передачі протоколів та бюлетенів для голосування у приміщенні виборчої комісії проводиться кінцева дезінфекція.

Нагадаємо, за минулу добу, 13 вересня, в Україні діагноз COVID-19 підтвердили 2462 особам, 33 хворих померли, 650 пацієнтів одужали. 

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну