УКР РУС
» » Роберту Левандовскі – біографія, дружина, статистика Левандовскі
Всі новини

Роберту Левандовскі – біографія, дружина, статистика Левандовскі

Роберт Левандовскі народився 21 серпня 1988 року у Варшаві. Займатися футболом почав з 7 років, і на сьогодні заслужено в топі. Сьогодні Роберту виповнюється 31, і Спорт 24 пропонує згадати, як польський гравець став зіркою збірної та "Баварії".

Батько хлопчика отримав роботу в Лешно, куди і переїхав разом з сім'єю. Там Роберту пощастило потрапити в свою першу команду, яка називалася "Партизан". Після цього його покликали в варшавський клуб "Дельта", свого часу він грав за "Легію II", пише 24 канал.


Від "Легії" до "Баварії" через "Боруссію"

А за час роботи в "Зніч" показав по-справжньому хороші результати, зіграв в 62 матчах, при цьому забивши 36 голів. Завдяки своїм старанням, йому стали пропонувати контракти клуби вищого дивізіону країни на вигідних умовах. У 2008 заслужено отримав статус "Відкриття року".

Роберту Левандовскі – біографія, дружина, статистика Левандовскі

Деякі його колеги стверджували, що Левандовскі забивав багато м'ячів, але при цьому не був лідером. Граючи за "Боруссію", Роберт набрав форму і став головним козирем дортмундської команди. Співпраця з цим клубом істотно вплинуло на розвиток спортивної кар'єри Роберта.

Роберт Левандовскі – статистика

До літа 2010 року за Левандовскі вже полювали багато європейських клубів. Серед охочих викупити поляка були і російські ЦСКА і "Зеніт". Але Роберт обрав дортмундську "Боруссію", якій він дістався недорого – всього за 4,75 мільйона євро.



Роберт Левандовскі – і в Боруссії заслужено став найкращим

Дебютний сезон у Бундеслізі для поляка вийшов непростим – довгий час Левандовскі був запасним, і за весь сезон забив тільки 8 голів, проте вперше став чемпіоном Німеччини. 22 вересня 2015 року Левандовскі увійшов в історію, оформивши найшвидший пента-трик в історії провідних європейських чемпіонатів – він забив 5 голів в ворота "Вольфсбурга" з 51 до 60 хвилини.


Щасливий номер 9

У наступні 3 сезони Роберт вже забивав не менше 20 голів за сезон, ще раз вигравши чемпіонську медаль Бундесліги, а також в 2013-му році дістався з командою до фіналу Ліги чемпіонів.

Довгий час "Боруссія" намагалася продовжити з Левандовскі контракт, але Роберт твердо вирішив переїхати з Дортмунда.

Левандовскі і "Баварія"

Після появи Роберта Левандовскі в Мюнхені, фахівці одностайно вирішили, що прийшла пора привласнити йому звання кращої "дев'ятки" сучасності – цей номер вказано у нього на спині.



У "Баварії" Левандовскі не втомлюється ставити нові рекорди

Роберт Левандовскі є єдиним поляком, який забив за національну збірну більше 50-ти голів, і в найближчому майбутньому до цієї позначки ніхто дістатися не зможе, оскільки Олімп уже зайнятий.

Грав за збірну Польщі під час Євро-2012. У відборі на чемпіонат Європи 2016 року Левандовскі забив 13 голів, ставши кращим бомбардиром відбіркового циклу.


У фінальній частині Євро-2016 збірна Польщі з Левандовскі в складі дісталася до чвертьфіналу – сам Роберт відіграв 5 повних матчів на турнірі. У відборі на чемпіонат світу Левандовскі встановив рекорд європейських відбіркових циклів, забивши в десяти матчах 16 голів.


Особисте життя Роберта Левандовскі

Роберт одружений. Близько двох років Роберт Левандовскі зустрічався з Ганною Стачурска. Їх весілля відбулося в 2013 році і стало справжньою подією в країні.

Що відомо про дружину Левандовскі

Дружина має чорний пояс по карате, не менше 35 медалей з чемпіонатів світу та Європи. Отримала кандидатську ступінь в галузі фізичної культури.



Через 4 роки спільного життя подарувала чоловікові донечку Клару. Для своєї родини футболіст побудував великий будинок, розташований тепер поруч з Мазурських Озер.

У Польщі є своє "подружжя Бекхемів"

Роберта і Анну дуже люблять в рідній країні, часто порівнюють з родиною Девіда Бекхема. Спортсмени є зразковою парою у всьому – Анна присутня на усіх матчах чоловіка і всіляко підтримує його.




Пара разом відвідує світські заходи, веде здоровий спосіб життя. У Анни є свій бренд Foods by Ann, який вона просуває в Instagram. Словом – Роберту пощастило. Джерело: 24tv.ua

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну