УКР РУС
» » В італійській Генуї відкрили "розумний" міст, виготовлений із маріупольської сталі
Всі новини

В італійській Генуї відкрили "розумний" міст, виготовлений із маріупольської сталі

В італійській Генуї 3 серпня відкрили новий міст – на місці того, що трагічно обвалився 2 роки тому. Для його будівництва використано 18,5 тисяч тонн високоміцного металу виробництва "Метінвесту". Це левова частка від усього об'єму моста, повідомляє прес–служба компанії. Зазначається, що церемонія відкриття відбулася на найвищому рівні. У ній брали участь президент Італії Серджо Маттарелла, прем'єр–міністр Джузеппе Конте, мер Генуї Марко Буччі, губернатор Лігурії Джованні Тоті, архітектор проєкту Ренцо П'яно. "Метінвест", головного постачальника сталі для будівництва, представляв керуючий директор Metinvest Europe Роберто Ре.
Першим по мосту проїхався президент країни.
Зазначається, що проектуванням і будівництвом моста займалася спеціально створена компанія Pergenova, спільне підприємство Salini Impregilo і Fincantieri Infrastructure. Остання – частина найбільшої суднобудівної Fincantieri Group, з якою "Метінвест" вже понад 10 років.

Архітектор проєкту Ренцо Піано – один із засновників стилю хай–тек. Автор Центру Помпіду в Парижі та лондонського хмарочоса The Shard, при будівництві якого, як зазначається, також використовувалася сталь "Метінвесту".
Лінії нового моста нагадують корпус корабля, який оперізують 43 світильника – в пам'ять про кожного загиблого під час обвалу старого мосту.
Це "розумний" міст, кажуть у компанії: стежити за його станом будуть роботи, а освітлювати – фотоелектричні панелі, які забезпечують міст енергією. Віадук довжиною понад 1 км складається з 19 сталевих і бетонних прольотів, його підтримують 18 опор. Сталева частина мостового полотна шириною 26 метрів виготовлена ​​з листів різної товщини. Віадук підноситься над землею на 45 метрів. Зазначається, що міст вартістю 202 млн євро побудували за рік. Стійкість і довговічність конструкції забезпечує металевий каркас.
Відомо також, що всього на спорудження пішло 24 тисячі тонн сталі – цього вистачило б на три Ейфелеві вежі.
У "Метінвесті" кажуть, що компанія стала головним постачальником сталі для будівництва в січні 2019 року. Напівфабрикати виготовили на комбінаті в Маріуполі, а високоміцний прокат – на італійському Trametal. Спеціально для цього проєкту підприємство витримало всілякі перевірки безпеки і випробування якості продукції від Fincantieri і сертифікаційного суспільства RINA. Метал додатково тестувала залізнична компанія Rete Ferroviaria Italiana, оскільки міст проходить над залізницею. 70% продукції сертифікували незалежні інспектори. Проектом керувала команда з 20 осіб з різними функціями з України та Італії. Всі матеріали були поставлені вчасно. "Для нас це більше, ніж просто робота. Головний офіс "Метінвесту" з європейських продажів знаходиться в Генуї. Обвал моста став жахливою новиною для всієї нашої команди. Тому ми запропонували нашому давньому партнерові Fincantieri оптимальне рішення, яке допомогло місту відновитися після трагедії", – зазначив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков. Довідка. Метінвест – основний постачальник товстого листа в Італії, займає чверть місцевого ринку сталі і керує двома прокатними заводами. Metinvest Trametal в Сан–Джорджо ді Ногаро (Удіне) в 2019 році виробив близько 500 тисяч тонн плоского прокату. Ferriera Valsider в Оппеано (Верона) в минулому році випустив 140 тисяч тонн плоского прокату і 520 тисяч тонн гарячекатаного рулону. Продукція "Метінвесту" затребувана в будівництві, машинобудуванні, суднобудуванні, енергетиці та промисловому виробництві. Старий міст Моранді проходив над річкою Польчевера і над залізничними шляхами. З'єднував дві частини Генуї і пов'язував Лігурію з портом і основними європейськими транспортними коридорами. Названий на честь інженера Ріккардо Моранді.
14 серпня 2018 року один з прольотів моста впав разом із десятками автомобілів на ньому. Трагедія забрала життя 43 осіб. По всій Італії оголосили траур. Майже через рік решту моста підірвали, щоб побудувати новий, який тепер називається Сан–Джорджо.
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну