УКР РУС
» » Як худнуть різні типи фігури: особливості харчування і тренування
Всі новини

Як худнуть різні типи фігури: особливості харчування і тренування

Якщо виключити фактори гормонального збою чи якихось особливостей здоров'я, причиною такого може бути те, що людина під час спроб схуднення не враховує свій тип фігури. Наше тіло не любить позбуватися зайвого лише у проблемних місцях. Худне все тіло, а от критичні зони якраз зменшуються в останню чергу.

Тому, обираючи систему харчування і тренувань варто враховувати особливості будови свого тіла.

Дієтологи і фітнес-інструктори виділяють кілька основних типів фігури: "груша", "яблуко", "прямокутник", "перевернутий трикутник" і "пісочний годинник".


Типи фігуриdoc.by

Тип фігури "Груша"

Дуже поширений тип саме серед жінок, адже на формування такої фігури впливає жіночий гормон естроген. При доволі тендітній верхній частині тіла люди з такою фігурою мають масивний низ. Головні проблемні зони тут сідниці і стегна.

Харчування для фігури "Груша": "Грушам" варто запам'ятати, що голодування і монодієти – це те, що в останню чергу допоможе їм досягти бажаного результату. Так можна лише ще більше висохнути зверху, а низ так і залишиться великою проблемою. Головне правило у харчуванні – підрахунок калорій. Спочатку це, звичайно, важко, але зараз є безліч програм, які можуть допомогти контролювати кількість з'їдених калорій. Вибирайте джерела вуглеводів, білків і жирів – каші, овочі, рибу і м'ясо і забудьте про цукор, борошняні продукті, ковбаси і інші види м'яса глибокої переробки. Це корисно не лише для фігури, а й для здоров'я всього організму.

Тренування для фігури "Груша": Людям із такою фігурою рекомендують приділяти час кардіотренуванням і вправам з акцентом на "верх". Качайте спину, руки і плечові м'язи. Вам допоможуть біг, ролики та велосипед.



Тип фігури "Яблуко"

Найбільш проблемні зони "яблук" – живіт, руки і груди. У жінок з такою фігурою часто широка спина і немає чітко вираженої талії.

Харчування для фігури "Яблуко": Перше правило – харчування має бути збалансованим. Звертайте увагу на продукти, які очищають організм: кефір, висівки, насіння льону та чіа. Варто уникати свинини, картоплі, випічки та алкоголю.

Тренування для фігури "Яблуко": Живіт навряд можна прибрати просто активно качаючи прес. Людям із такою фігурою варто звернути увагу на аеробіку, аквааеробіку та пілатес, а також на функціональні тренування, спрямовані на підвищення гнучкості і координацію рухів. Також підійдуть біг, плавання та велосипед.

Кращі союзники в боротьбі з відкладеннями в області живота – помірне харчування, очищення організму і спорт.


Дієтаcilantro.ru

Тип фігури "Прямокутник"

Таку фігуру, яку іноді ще називають "Банан", легко можна впізнати за тим, що у неї практично не виділяється талія. Стегна у людей з такою фігурою прямі і майже однакові за шириною з плечами. Такі люди рідко страждають від зайвої ваги. Однак жінки ведуть активну боротьбу за свою талію і округлі сідниці, а чоловіки – за свої м'язи.

Харчування для фігури "Прямокутник": Люди, яким пощастило "їсти і не повнішати", часто забувають про здорове харчування. Ви можете пропустити основний прийом їжі, зловживати солодким або ж гарненько повечеряти, коли всі інші вже сплять. Однак, це не лише шкідливо для здоров'я, але й навряд допоможе отримати бажану "осину" талію. Варто виключити зі свого раціону кофеїн, випічку та цукор.

Тренування для фігури "Прямокутник": Ніколи не вибирайте вправи на косі м'язи живота. Від цього ваша талія стане тільки ширшою. Жінки можуть візуально звузити талію, якщо попрацюють над збільшенням об'єму стегон і округліших сідниць. Найкращими друзями тут стануть традиційні присідання з вагою та випади. Чудово підійдуть йога, стрейчинг і танці.

Тип фігури "Перевернутий трикутник"

Особливістю цього типу фігури є широкі плечі, середній або великий розмір грудей у жінок і вузькі стегна з пласкими сідницями. Для чоловіків такий тип фігури – найкращий варіант. Але жінки відчайдушно працюють над тим, щоб збільшити свої об'єми знизу і зменшити зверху.

Харчування для фігури "Перевернутий трикутник": Якщо ви хочете зробити сідниці і стегна більш "апетитними", то вибирайте продукти, насичені білком - морепродукти, м'ясо, риба, сир і яйця. Вуглеводи у вашому раціоні повинні бути складними: гречка, цільнозерновий хліб і коричневий рис. А ось від простих вуглеводів краще відмовитися або вживати тільки на сніданок і не щодня. У першій половині дня весь цукор і борошняне можуть піти у ваші проблемні зони. Також варто виключити газовані напої, спеції та кисломолочні продукти

Тренування для фігури "Перевернутий трикутник": Як і для "Прямокутника", тут потрібні випади і присідання. Для коригування верху варто уникати тренувань із великою вагою. Краще виберіть середню вагу і часті повторення. Також у нагоді стануть кардіотренажери та кросфіт.


Схудненняpro-deonica.ru

Тип фігури "Пісочний годинник"

Таку фігуру вважають "золотим стандартом" для жінок. Округлі груди, "осина" талія і широкі стегна – ідеальні пропорції. Зайва вага при такому типу рівномірно розподіляється по всьому тілу. Однак, щоб підтримувати таке тіло у відмінній формі, теж треба попрацювати.

Харчування для фігури "Пісочний годинник": Щоб ваше тіло і надалі викликало заздрісні зітхання, візьміть за звичку вечеряти не пізніше, ніж за три години до сну, а солодощі їсти краще лише до обіду.

Тренування для фігури "Пісочний годинник": Щоб позбутися небажаних відкладень і зберегти ідеальні пропорції, варто поєднувати функціональні тренування з кардіотренажерами. Також чудовим варіантом будуть пробіжки та плавання. Важливо дотримуватися симетрії під час тренувань і не перевантажувати якісь окремі ділянки тіла.

Раніше ми ділилися з вами порадами зіркової британської тренерки, яка показала, як можна підтримувати форму навіть в маленькій квартирі.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegtam. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну